Çooook uzun olmadıkça sorun olmaz.
Eğer domain/haber yerine domain/haber.htm ya da domain/haber.html olursa SEO için avantajlı olur. Neden?
domain/haber olarak tarayıcıya yazdığınızda sunucu bunun hangi uzantılı olduğunu ilk baş anlayamayabilir. Yani ben şimdi HTML mi PHP mi ne dosyası göstereceğim diye kısa bir süre vakit kaybı olur. Ama domain/haber.htm olduğunda direkt olarak ne göstereceğini bilecektir.
Ayrıca, domain/haber yerine domain/haber/ tavsiye ediliyor. Sunucunun kafa karışıklığını gidermek için.
Ben genellikle domain/kategori/ ve domain/kategori/haber/ olarak kullanıyorum link yapıları. Özellikle de kategorilerin aranma hacmi yüksekse kategori sayfalarını da güçlendirmiş oluyorum.
Böylelikle piramit şekilde ana sayfa güçleniyor.
Haberler >> Kategorileri besliyor. Kategoriler de güçlenip anasayfayı besliyor.
Alan adını uydurdum, amacım link içerisine başlık harici bir anahtar kelime konabilir mi?
Linkte haber başlığı + anahtar kelime konması yasak mı? Konduğunda sıkıntı olur mu?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 09:23:12 -->-> Daha önceki mesaj 09:20:08 --
SEO için uzun olmaması gerekiyor diyorsunuz. Anahtar kelime konması çok mu uzatır, id koymamışsınız. Anahtar kelime ve id için yorumunuz nedir?
Sanırım link yapısı ne kadar kısa olursa o kadar iyi olur anlamında. Ancak ABD, İngiltere, İsrail, İtalya, Almanya vs çeşitli ülkelerin sitelerine baktım hepsi farklı neredeyse. Ve kısa bir link yapısı göremedim. Adres çubuğunda link kayboluyor çoğunda, o kadar uzun.