depresanz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kolay yoldan para kazanmak için imam olabilirsin
Kolay yoldan kasıt, İmamlık çokta kolay bir meslek değil hocam sorumlulukları çok büyük ( dünyevi ve ilahi sorumluıluktan bahsediyorum )
songuku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hayata bakış açısı ile alakalı bence bu tercih
Katılıyorum hocam.
CyBeRPrenS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim imam ol bunu niyetin insalara faydalı olmak olsun ücret 2. sırada gelsin. Free olarak yazılım işi yaparsın. Hem kendi aiheritini hemde insanların ahiretini kurtarmalarına vesile olabilirsin ki bu paha biçilemez.

Ne yazıkki mevlütte, nikahta, vs işlerde para taleb eden yada beklentisi olan sözde imamlar gibi olmamaya özen gösterki cahil cühela insanlar her hocayı her müslümanı öyle sanmasın.

İmamlık kolaydır iş olarak yapılabilir diye düşünenler acaba kaç gün sabah namazına kalkıpta camiye gidiyor
Dürüstçe söylemek gerekir ise Şahsen ben kalkmıyorum. Yorumunuz için minnettarım.

phpkoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
imam ol çok para var çok hoca falan ol güzel kazanıyorlar ünlü falan olursan köşeyi dönersin
Maddi yönden bakmamak lazım sadece.
abdlkrm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İmam ol imam. İmam olmak zor değil ama kolay da değil. Eger hafızsan kolay tabi.
İmamın zamanı bol ama eğer bi köye atanırsanız
Haklısınız hocam. Kolayda değil zorda
zcode adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En iyi üniversitede bilgisayar programcılığı okusan da mühendis olmazsan bu sektörde zorlanırsın. İmam ol, hem bu dünyaya hem ötekine çalış + Kafan rahat olur.
Haklısınız.
Mustafa Maşa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İmamın sorumluluklarını iyi araştır, izin gününde dahi il dışına çıkmak için izin alman gerekiyor. Çok fazla boş vakti var gibi gözükse de kolay bir meslek değil buna emin olabilirsin.
Bilmiyordum bunları, bir bakayım.
dombalak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne için imam olmak istediğinize karar verin.

maaşı olmasaydı yine de imamlık yapmak isterim diyorsanız koşa koşa ilahiyata gidin, kazancınız helaldir ama maaşı var diye ve biraz da meyliniz var diye imamlıği bir meslek olarak düşünüyorsanız gidin yazılımcı olun bence

tercihler de ilginç

sinema hukuk imamlık yazılım....
Çok haklısınız Teşekkür Ederim,
Tercihler birbirinden çok uzak evet
harddepo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Imam ol hem ahiretini kurtar hem dunyani hocam. Yazilim freelance da olur.
Çok güzel olur gerçekten.
Rosita adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu biraz inanç ve düşünce sistemine bağlı. Gördüğüm kadarıyla içinde var. O zaman imam ol. Ha ben aç kalacak olsam da yazılımı tercih ederdim, o ayrı.
Haklısınız, aslında bende yazılımdan vazgeçemiyorum, ( sorsanız şunu bunu yazabilir misin diye Ezbere yazamam ) yeni diller keşfedip bunu maddiyata ve yardıma çevirmek hoşuma gidiyor, Ama işte bunlar şuan bir gencin aklından geçen düşünceler, Belki o mesleklerden hiçbirini okuyamayacağım Allah bilir, ama en hayırlısı hangisi ise o olsun.
Yorumunuz için minnettarım.
registan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
soruyu okuyunca "dalgamı geçiliyor diye " düşündüm ama konu gerçek ve cevaplarda maalesef gerçek. düşüne biliyormusunuz memleketin eğitim seviyesinin geldiği son noktaya
2 seçenek - imamlık ve yazılımcılık
ikiside mantık olarak yapı olarak o kadar farklı kulvarlarda ki anlatamam.
şuanki yetişen nesilin maalesef bu şekilde bir çıkmazı ve açmazı var. bunada maalesef kanun yapıcılar neden oluyor.
branşlaşma olmadığı için rüzgar nereye eserse o mesleği yaparım modunda herkes
ya mesleği sevme, işi severek yapma vb konular ne olacak.
bu kişi programcı olmayı istiyor ama şartlar onu imam yapmışsa o kişi oradaki cemaate ne verecek Allah aşkına. işini severek yapabilecek mi. vicdanı hiç mi sızlamayacak.
Selamlar hocam,
Yorumunuz için çok teşekkür ederim çok güzel bir yere değinmişsiniz.
Yazılımcılık ( WEb programlama ) çok sevdiğim bir iş, İmamlık ise dünyevi ve ilahi rahatlık, tabi bunu hakkı ile yapan olur ise, Gelen yorumlardan ötürü kendi kendime düşündüm gerçekten, maddi yön olmasa Allah Aşkına yapar mıyım diye? işte bu düşündürdü beni, düşündürmem bile vicdanımı rahatsız etti.
Sorunuzdan dolayı çok teşekkür ederim Allah Razı Olsun.
ismailix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bazı arkdaşlar yazmışlar.
imam ol, hem dünyanı kurtar hemde ahiretini diye.

peki ya maaşlı imamlık, imamlık mıdır?

sen bir dinin vecibelerini, kurallarını, ahlakını, terbiyesini, emirlerini anlatacaksın. ama bunu para karşılığında yapacaksın.
para yoksa anlatmayacaksın.

bir oku bakalım kuran ayetlerini

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Çok haklısınuz hocam, bu konu hakkında yanılmıyor isem bir yazım var idi bulursam paylaşırım,
Yeni nesil hocam işte para yoksa imamlıkta yok ( tabi her imam için konuşmamak lazım )
Teşekkür ederim tekrardan.
cPanels adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılımcı olupta yine tüm ibadetlerini yerine getirebilirsin. İmamlıkta öncelik bence para olmamalıdır. Önceliğin insanlara örnek olmak, yol göstermek, yardımcı olmak ve daha nice şeyler sayılabilir. Bunlar sonucu tabi ki hakkını verirler ama öncelikli çıkarın maddi değil manevi olmalıdır.
Çok güzel söylediniz, çok haklısınız.
Valla hocam fikirlerim değişiyor yavaş yavaş, bu değişme belki tecrübesizliktendir, sizlerin yorumu ile daha iyi kavrıyorum
Teşekkür EDerim.
Aktifhosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İmam ol kardeşim, yazılım bir tutkudur zaten bu işi her daim yaparsınız ayrıca Yazılım, teknoloji vb.. şeylerle uğraşan din adamlarının ufku daha geniş olur 2 alanadada farklılık yaratabilirsiniz.
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için sayın hocam.
caliente adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılımcı ol, ülkedeki İmam fazlalığından dolayı iş bulamayabilirsin. Ayrıca senden önce bu yola başvurmuş bayağı bir imam adayı vardır.
Teşekkürler.
Tabi buda ayrı bir taraf. Teşekkür ederim tekrardan
Z3Ro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılımcı ol bence de. Bir de mobil yazılımda kendini geliştirirsen iyi paralar kazanabilirsin
Şu aralar benim de aklımda mobil yazılımcılık.
Bakalaım artık hayırlısı.
Teşekkür ederim. Yorumunuz için.
firat7278 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İmamlık garanti meslek, yazılım garanti olmayan meslek, ama yazılım alanında şansın yaver giderse iyi para kazanırsın...
İmamlıüın garantili bir tarafı yok hocam. Her çıkan imam olacağım gibi de birşey yok ( bence ), Yazılım kısmında da şansa çok inanmam yeteneğe ve üretkenliğe inanırım.
oyunoyna3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mecburiyettende olsa bir meslek ve iş olarak imamlığa başladım, açıkçası bu yüzden de pek verimli olamadım. Şuan müezzin kadrosunda müftülükte veri hazırlama olarak görev yapıyorum. Buraya geçmemin temel nedeni de imamlık yükünün ağır olması ve bu sorumluluğu tam olarak yerine getiremediğimi düşünmem.

Aslında bu yükten kaçmakta sorumluğu azaltmıyor ama imamlığı işin ehli olan ve bu işi seven insanların karşılık(maaş dışında) beklemeden yapması gerekir. Bir müslüman olarak zaten tebliğ vazifemiz varken imamlığın tebliğ yükümlülüğü çok daha fazladır.

Eğer bu duygularla imamlığa başlamayacakasanız, ömrünüzü bunları sorgulamak ve pskilojik olarak iç çatışma yaşayarak geçirmek zorunda kalırsınız.
Çok teşekkür ederim sayın hocam. Bilgileriniz ile aydınattınız beni. Allah RAzı Olsun.
Lİ0N adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılımcı ol. İmamlık paranın ön planda tutulduğu bir meslek değil
ÇOK HAKLISINIZ.
Teşekkür Ederim.
CND adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İmam ol, yazılım ile ilgili kendini geliştir. Üzerine hukuk oku, avukat ol. Sonra sinema sektörüne gir. Ecnebilerin ülkemize karşı yaptığı siber saldırıları defeden yazılımcı sinemacı imam avukat olarak hem yasal işlerle ilgilen hem de bu olayın filmini çek.
Selam sayın hocam.
Valla bi an kafama yattı bir yandan da çok haklısınız Sinema sektörünede gerçekten o yüzden girmek istiyorum, yabancıların dinimizi,ülkemizi,tarihimizi,vatanımızı; bizim 10 yıl anlatarak insanlara tam olarak geçiremeden, adamlar bir film ile okadar emeği heba ediyor, + yanlış bilgi veriyor.
Değerli yorumunuz için Minnettarım.
Big_Turk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada gelip imammı olayım yazılımcımı diye soruyorsan bırak imam olma. İmamlık bir meslekten ziyade toplum liderliği üzerine kurulu bir meslektir. Eski zamanlarda diyanet imamları olmadığı günlerde camilerin yanında imamlara ev yapılır ve köylünün kasabalının yardımları ile imamlıklarını tammalarmış.

Nurettin Yıldız hocanın güzel bir sohbeti var kısa 5 dakika izleyin.

https://www.youtube.com/watch?v=TlGuF4SMoqE

Özellikle son 1 dakikasını dikkatli dinleyin.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için :/ Çok haklısınız. ( Nurettin Hocaya'da Selamlar, ( belki bir ara rastlar bu konuya ) Konuşmuşluğumuz vardır )
argo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaş daha çok küçük olduğu için imamlığı bir meslek oluyor görüyor sanırım.
Haklısınız ama bunun tam bir meslek olmadığınıda kavramış durumundayım. Bunun için böyle bir konu açıp siz sayın büyüklerime danıştım. Sağolun yorumlarınız ile destek oluyorsunuz.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için
Newyork adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sevdiğiniz bir işi meslek edinin, böylece hayatınızda bir gün bile çalışmanıza gerek kalmaz.
Vaay Çok güzel bir söz. Bir yazarın mı yoksa siz mi yazdınız
Gerçekten çok anlamlı.

Teşekkür ederim yorumunuz için bu arada.

Konfüçyüs
Selamlar. Konfüçyüs yazısını görmeden spoil içindeki mesajı yazmıştım
Gerçekten çok güzel bir söz.
Teşekkür ederim.
dizayncanavar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam imam ol, yanı sıra yazılım işleriyle uğraş.
Emin ol ünlü olacaksın
ÜNLÜ Güldürdünüz gerçekten Allah Razı Olsun

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:16:01 -->-> Daha önceki mesaj 17:13:23 --

CodeS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
rahmetli dedem hep derdi

"Bu devirde ya topçu olucan ya popcu olucan yada imam olucan"

ailemde hep isterdi imam olmamı fakat şuan bambaşka birisi oldum imamlığın kıyısından geçemem yazılımcıyım.
yazılım kafayı sıyırtacak kadar zorluyan bir meslek özellikle proje çıkarma dönemlerinde yada proje sunum dönemlerinde buglar sorunlar beğenilmeme ihtiyaçları tam karşılayamama gibi sorunlar ve stres...
yani dostum yazılımın sayısalla felan ilgisi yok çok stressli ve özel sektör işi.
sürekli birilerinin azını kokluyorsun işinde iyi değilsen işbulamazsın hep daha iyisini tercih ederler dedimya özel sektör yarın kapı önünde bulabilirsin kendini herkez cebine bakar.
imamlı kise daha mütevazi sakin bir yaşam sunar heleki hitabın ve sesin iyise namın yürür saygı duyulursun.

her neyse yazılımda hayatının her anında stress yaşarken imam oldugunda ancak atanana kadar stress yaşarsın gerisi ise rahat bir yaşam.

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.
Gerçekten hiç böyle düşünmemiştim :/..
truser adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kalbinden en çok hangisi geçiyorsa : )
Kalbimden sen geçiyorsun