maalesef benim rekabet ettiğim sektördeki bir kaç site de hacklink sayesinde inanılmaz kelimelerde başı çekiyor ve dürüst yöntemlerle kendileri alt etmekte zorlanıyorum.
Ancak bu hacklink ve hak yemek konusu ile ilgili bir fikrimi beyan etmek istiyorum. Hacklinki kesinlikle desteklemiyorum ve etik olmadığını düşünüyorum o ayrı ancak işin hak yeme boyutu düşünülecek olursa, bugün geliştirmekte ya da öğrenmekte olduğumuz her türlü white-hat SEO stratejisi de aslında bir şekilde hak yemek.
Off page SEO denilen şeyin başını çeken backlink oluşturma olayı, o ya da bu yöntemle olsun, kesin suretle google guideline larına aykırı. Backlink oluşturulmamalı, kazanılmalı normal şartlar altında.
Normalde sıralamayı etkileyecek bir sürü komponentin yanı sıra en büyük faktörün "içerik" olması gerekiyor. Ancak arama motorları sadece içerikleri iyi olanlardan hangisini öne çıkartacağına karar vermek için, içerikleri en çok refere edilenleri öne çıkarıyor. Burada da backlink devreye giriyor ancak tabi burada hedeflenen nokta, hangi sitenin sahibinin daha çok ve kaliteli backlink almaya parası var değil, hangi sitenin içeriği diğer iyi durumdaki ve alakalı siteler tarafından paylaşılmaya daha layık..
Yani bizim şu anda SEO diye tanımladığımız şey aslında arama motoru manipülasyonudur.
Dolayısıyla, SEO yapmak veya yaptırmak, her ne kadar doğru yöntemlerle de olsa bir şekilde birinin hakkını yemektir. Siz daha profesyonel bir stratejist olarak, daha büyük bütçe ile bu işe girerseniz, çok iyi içerik üreten, kullanıcıya sizden daha alakalı içerik sunan ancak sadece içerik üreten, hiç bir backlink çalışması olmayan kişinin sitesini %99.9 ihtimalle geride bırakırsınız.
Sadece bir bakış açısı olarak fikrimi söylemek istedim.