Cevaplarınızdan sonra biraz daha net yazmam gerekiyor sanırım.

Cevap 1 e itafen : Hala anlamaya çalışmadığınız şey bu olayın o bahsettiğiniz diğer platformlarda da var olması ha bununla oralarda karşılaşmamış olmanız ayda ne kadar teklif aldığınızın yada nekadar satış yaptığınızın şahsım adına göstergesi diyebilirim.

Cevap 2 e itafen : Yetkili kişi iyi niyetiyle 2 tarafıda aramış alıcı diğer kişi onun bu iyi niyetini suistimal etmiş olabilir bunda bu kadar anlayışsız olmanızı gerektirecek durumu ben anlayamadım.

Cevap 3 e itafen : O karaktersiz dediğiniz kişiyi burdan paylaşmak istemiyorsunuz ancak o karaktersiz olarak adlandırdığınız kişi üzerinden bir platformu karalamayı seçiyorsunuz bu da ilginç bir konu.

Cevap 4 e itafen : Tavsiyenizden ötürü teşekkür ederim ancak bilmediğimi söylediğiniz konu hakkında size eğitim verebilirim eğer ukalalık olarak algılamazsanız. Ancak yine söylüyorum varsayım üzerine konuşan sizsiniz bu satış yapılmamış adamlar bizi kandırıyor diyebilmeniz için satışları takip altına alıp elinize delil geçmesi lazım nasıl takip altına alacağınızı vaktiniz var ise size anlatabilirim.

Cevap 5 e itafen : Herkesin aynı düşünmesini bekleyemeyiz tabiki bu örnektede gördüğümüz üzere ancak sözünüzün inandırıcılık kazanması için ortaya delil koymanız gerekmekte ben sizin inanmayacağınız yeni bir satışını bu konuda yazdım doğruluğunu ögrenmek için taraflara telefon açıp konuyu sormanızı öneririm. Tabiki doğrularla yüzleşmeye cesaretiniz var ise.

Benim hatalı olan bir olayı desteklediğim sonucuna nereden vardığınızı anlamadım ancak belirtmem gerekiyorki ben nasıl sizin düşüncelerinize saygı cercevesinde cevap verebiliyorsam sizde aynı cercevede cevap verirseniz mutlu olurum. İki farklı düşünceye sahip insanlarız bence siz yanlış bilgilendiriyorsunuz sizcede ben cok iyimser ve savunmacıyım bu konuda.

Tekrar ediyorum yaşadığınız olayı farklı platformlarda yıllar öncesinden yaşayan insanların yazdıklarınızı zaten pek umursadıklarını sanmıyorum ancak burada yapmış olduğunuz uyarı yeni bu işe girmiş olan insanlara ilerde yaşayabilecekleri bir problemi görmüş olmalarını ve bilgilenmiş olamalarını sağlıyor. Sizde bu deneyimi elde etmiş gözüküyorsunuz.

Belirtmeliyim sizin sayenizde bende bir şey ögrendim alanadları bünyesine satış temsilcisi katmış ve anlaşmazlık durumlarında bu kişiler direk taraflarla iletişime geçiyor ve varsa orta yolu bulmayı saglıyorlar. Gayet güzel bir gelişme.

Bu yazdıklarımdan sonra başka bir cevap yazmayacağım. Görüşlerinize saygılıyım istediğinizi yazabilirsiniz.

Saygılarımla.

Backlog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba ;

Alanadlari.com sitesinin avukatı olabilirsiniz.Bu bizim için sorun değil.

Yanıltıcı cümleye ilk başta başlamışsınız.Ben yetkili aradı ve kabul etmedim demedim.Yetkili ile anlaştık ve domaini
kaldırmamı istedi bunu gerçekleştirmeyeceğimi lakin bu şekilde kabul ediyorlarsa satış gerçekleştireceğimi belirttim.
Kendileride bu durumu kabul ettiler ve sözlü olarak anlaştık.

Cevap 1 : Satmak istediğim alan adına mail,telefon ve çeşitli satış platformları üzerinden çeşitli zamanlarda
teklif geliyor .Lakin bu konuya dahil olan domain için soruyorsanız farzedelimki ayda bir geliyor.Bu teklifin ayda bir
geleceği anlamına mı geliyor .Eğer diğer domainlerimi de dahil edersem ayda 5-6 teklif aldığım oluyor.Elimde sıradan
domainler mevcut değil.Domain satış işlemini de ilk kez yapmıyorum.Yıllardır bu alanda satış işlemi gerçekleştiriyorum.
Siz bu alanadlari.com sitesinin tavrını anlayışla karşılayabilirsiniz.Lakin ben sizin gibi düşünmüyorum.Sanal alemde
kumdan kaleler yapıp oynamıyoruz.Herkes işini düzgün ve kuralına uygun yapacak .Alıcı ödemeyi yapmadığında kişiyi kurallar
çerçevresinde banlayacak gerekirse davasını açacak .Bana dönüp istiyorsanız dava açabilirsiniz demeyecek.Arkadaşım
bilmiş bilmiş yazdığını sanıyon ama boş cümleler içerisinde kayboluyon.Karşında 10 yaşında yada 20 yaşında biri yok.

Cevam 2 : Beni arayan temsilci beni mağdur etmiş birine kefil olmasa,güven vermese bir problem olmacak.Diyelimki bu alıcı
olduğunu bilsem ve arada kimse olmasa sallamam nazikcene sepetlerim.Lakin bana domaini kaldırmamı ifade etmesi
ve domain satışı için tarih vermesi bu olayın ciddiyetini belirtmesi bu durumu değiştiriyor.Ben domainlere teklif usulu versem
alıcı aynı şekilde yaptığı karaktersizliği tekrar edecek.

Cevap 3 : Alanları yetkililerin cezalandırmadığını biliyorum çünkü şahısı da ismen biliyorum.Sana şöyle ifade edeyim.
Ben alanadlari.com üzerinde ilk domain satan kişilerden biriyimdir.Sözleşmelerinde bazı eksiklerini kendilerine ifade etmiş
ve hatta normal işlem yapabilecek bile kendilerine destek amacıyla siteleri üzerinden satış gerçekleştirdim.Ek olarak
şahıs bu foruma kayıtlı biri daha detay vermek istemiyorum çünkü karaktersizle muhattap olmak istemiyorum.

Cevap 4 : Viral reklam diye birşey var seninde ondan haberin varmı acaba.Bilmiyorsan öğrenmeni tavsiye ederim.Geçtiğimiz
yıllarda tuttur.com'da 400 bin küsür lira tutturuldu diye haberler dolaşıyordu.Ben iddia oynadığım zamanlarda bu olay
gerçekleşmiş ve tuttur.com yetkilileri ile bu konuda tartışmıştım ve kolpa olaylar olduğunu ortaya çıkarmıştık platform
içerisinde.Ortada fatura filan diye varsayım hareketlerden bahsetmenin anlamı yok.Biz aynı zamanda her domain için
bu lafı kullanmadık.

Cevap 5 : Alanadlari.com suçludur demedik ,satışların gerçekçi olmadığını belirttik.Ne yani sen öyle düşünüyon
diye herkes aynı şeyimi düşenecek.

Vallah bende fazla uzatmayacam birileri zincirde tekel olmak istiyorsa herkes işini düzgün ve kuralına
uygun olarak yapacak .Ben senin gibi hatalı olsa da tektir ,bir tanedir diye yanlışlarını söylemekten geri kalmayacam.
Bir tek bu satış kanalı yok arkadaşım dön biraz etrafına bak görürsün kanalları .Biz senin kimlere hizmet ettiğini
biliyoruz lakin bizim birilerine hizmet etmediğimizi bilmeni isteriz.

Sende benim yazdıklarımı kızgınlık olarak algılamanı istemem çünkü ben başıma gelmiş olayları anlatarak insanları
bilgilendirme görevimi yapıyorum.Sizin gibi birilerin hatalarını örtme peşinde değilim.Ben ortada bir adaletsizlik
var ise söylerim.Hatalı olan kişinin yada firmanında hatasını düzeltmesini isterim.İnsanoğlu her şeyden her konudan bir
şeyler öğrenir ,alanadlari.com hakkında bilgisi olmayan arkadaşlarında bu konuyu okusunlarda bilgilensinler diye yazdım.
Senin gibi arkadaşlar için yazmadım ama siz çok bilgilisiniz ya.

Çıkardığı sonuç sende kalsın arkadaşım .Biz zaten ilk kez satış yapmıyoruz konuyu dikkatli okursan ben olayın alanlari.com
sitesinin alıcıyı banlamaması,transfer için tarih vermesi ve domaini satıştan kaldırmam için beni aramasından bahsediyoruz.
Benim sinirli olduğum filanda yok arkadaşım.Kendi hayal dünyan da ne yaşıyon onu bilmiyorum lakin ben arkadaşların
bilgilenmesi için buraya yazdım.Başka bir amacım yok .

Hata aramak yada suç unsuru bulmak fayda getirmez gibi ifadeler kullanmışsın lakin ortada bir firma var şahıs değil.Kurallarına
uygun bir şekilde satış yapmak ve satıcı ve alıcı için gerekli tedbirleri almak zorunda.İşine geldiğinde hukuk hukuk
demeyecekler ozaman .
Bu tarz platformlar senin gibi arkadaşlar sayesinde büyümez.Hatalı olanların hatasını suratlarına vuracaksın ki ilerde
tekrar başkalarına gerçekleştirmesinler.

Bu platform üzerinde yazı yazma konusunda istediğin kadar yazabilirsin .Moderatörler bir kısıtlama yapmıyor .