VEGA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilen de yazmış bilmeyen de sallamış kulaktan dolma bilgilerle.

Sık sık gidiyorum 4-5 gün önce Batum'daydım.

* Evet arabalar çok ucuz çünkü vergi yok.

* Batum'da bütün galericiler Türk. *********** filan da değiller gidip konuşabilirsiniz. Prosedürü anlatırlar. 15 Lira yurtdışı çıkış pulu + 20 lira kapıdan galericilere taksi parası maliyetiniz olur.

* Aldığınız araçların ruhsatı sizin adınıza olur. Türkiye'de araçları bağlananlar ya polisle kişisel sürtüşmelerden dolayı yada vekaletle kullananlardan dolayı.

* En garanti yol oturma izni alıp kullanmaktır. Parayla oturma izni alabiliyorsunuz ve 6 ay orada kalmış gibi gösteriliyorsunuz. Polisler sistemden baktığı zaman bunu görebiliyorlar ( orada 6 ay kalmak zorunda değilsiniz ). Tüm bu işlemler parasını verdiğiniz zaman 1 günde hallediliyor.

* Oturma izni alıp Türkiye'de araç kullanmak istiyorsanız lüks araç harici almanızda bir fayda yok lüks araç alacaksanız avantajınız olur.
Kulaktan dolma bilgilerle yazıyorsunuz diyorsunuz ama sizin de pek farkınız yok

Türkiye'de ruhsat çıkarması için, vergileri ödemesi gerekir ki buda aracın Türkiye piyasasına fiyatını çıkartır. Gürcistan'da 6 ay kalıp vatandaşlık alırsa, 2 yıl içerisinde tekrar aracını dışarı çıkması gerekir. Aksi halde araç trafikten men edilir.

Arkadaşlar kesin bilgi diyorum ama kimse kale almıyor. Artık sağdan soldan duyduğunuz bilgilerle yada " Polis çevirdi gönderdi " diyerek bilginin doğru olduğunu iddia etmeyin. Öyle bir şey yok.