Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Yaşamış olduğunuz şanssızlıktan dolayı geçmiş olsun diyorum. Çok kötü bir durum olduğunu biliyorum ve neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Şahsen ben de benzeri durumlarla defalarca karşılaşmış biri olarak.
Bununla birlikte yaşanmış bu olaydan dolayı alanadlari.com'u sorumlu tutmanızı yerinde bulmuyorum. Ekibimle birlikte yıllardır gerek alanadlari.com gerekse de dünya çapında bilinen domain satış siteleri üzerinden domain alım satımı gerçekleştiriyoruz. Maalesef benzeri sorunlarla karşılaşıyoruz ve en büyük sahte teklif oranı yerlilerden geliyor.
İnsanımız söz verip de sözünde durmamanın ticari açıdan ahlaka uygun olmadığını maalesef henüz kavrayabilecek seviyeye gelmedi. Defalarca yazıyoruz çiziyoruz ama nafile:
- Teklif vermeden önce düşünün, almayacaksanız teklif vermeyin
- Bütçeniz elvermiyorsa vazgeçin, bütçenize uygun domainlere yönelin, teklif verip insanları oyalamayın
- Domainlerinize hemen al fiyatı belirlediyseniz başka platformlardan satmayın. Satılırsa satıştan kaldırın. İnsanları mağdur etmeyin vs vs...
Şimdi de birkaç örnek vereyim. Sahte tekliflerle ilgili. Sedo'dan sahte teklif aldık. 2 ay sonra Sedo adres paylaşıyor bakıyoruz yerli birisi. Zaten domain Türkçe olduğu için şüphemiz yoktu. Bu sırada domain bunca zaman satıştan kalkıyor.
Godaddy kural olarak ödeme gelmezse 1 ay bekletiyor. Bu sırada beklemeniz gerekir. Son aldığımız sahte teklifler sonucu yine kötü bir tecrübe oldu.
Ne yapalım şimdi asıl sorumluları dururken Sedo'yu, Godaddy'yi mi suçlayalım biz de?
Olayın gerçek sorumlusu sahte teklif veren, bilinçsiz, ticari ahlaka sahip olmayan insanımız dururken?