İyi Günler Arkadaşlar ;
İlginç bir olay ile karşılaştım bu olayı sizinle paylaşmak ve ona göre tedbirinizi almanızı tavsiye ederim .
Geçtiğimiz aylarda bir domainim için teklif geldi ve gelen teklifi kabul ettim .
Alıcı taraf ödemeyi gerçekleştirmedi ve domain 2 hafta gibi bir süre teklif gelmesi engellendi .Bu aşamada uzun uzun kendilere alıcının kötü niyetli olduğu ve halen ödemeyi yapmadığını ve domainin teklif verilebilir aşamaya gelmesi için dil döktüm.Sonunda alıcının kötü niyetli olduğu ve ödeme gerçekleştirmeyeceği anladılar ve domain transfer aşamasında iptal edildi.Bu benim 2 hafta gibi bir süreme mal oldu.Bu durum karşısında alanadlari.com sitesinin tarafıma zarar vermesinden dolayı tüm satışlarımı hemen al şekline çevirdim .
Olay ise tam bu noktadan sonra başladı.Öyleki geçtiğimiz haftalarda telefonum çaldı ve alanadlari.com sitesinden
A. adlı satış temsilcisi olduğunu ve iptal eden müşterinin aile nedeniyle satış gerçekleştiremediğini belirtti.Eğer isterseniz domaini satın almak istiyor dedi lakin domainin hemen al fiyatı olduğu için aradıklarını belirtti..Bende satışı gerçekleştirebileceğimi belirttim.Alanadlari.com satış temsilcisi ise domainin ödemesini paypal üzerinden gerçekleştirmek istediğinden dolayı biz uygun görmedik lakin kendisinin 4Nisan'da ödeme gerçekleştireceğini belirtti dedi.Ek olarak o süre için domaini satıştan kaldırmamı belirttiler.Lakin kendilerine bir kere ödeme gerçekleştirilmediğini ve tekrar yapabileceklerini belirttim ve açıkca güvenmediğimi belirttim.
Bu durumun bana mantıklı gelmemesinden dolayı ve 4Nisan ifadesini kullandıkları için 7 günlük işleme girmesi için talepte bulundum.Lakin alanadlari.com satış temsilcisinin yazılı ifadesi ile şaşırdım.İfade aynen şu şekilde
A.Bey alıcı taraf ile görüştü. Bahsi geçen alan adını şuan için alamayacağını belirtmiştir.
Ortada şuan çok ilginç 2 durum var .
1. Alıcı kişi teklif veriyor ve satın almıyor.Ardından araya alanadlari.com yetkililerini araya sokup tekrardan satın almıyor.
2.Alıcı benim açıdan önemli değil lakin burda ilginç olan alanadlari.com yetkililerin beni araması ve domaini ilandan kaldırmam için talepte bulunması.Bende bunlara güvenip domaini satıştan kaldırabilirdim .
Bu işlem dışında sahte teklifler, gbt gibi internette sorgulatıp bize ulaşanlar da mevcut.Arkadaşlar biz hep güvenli diye bu alanadlari.com sitesini tercih ettik lakin gördük ki pek de güvenli bir yer değilmiş.
Arkadaşlar lafın özü bu alanadlari.com üzerinde satış gerçekleştiyorsanız .Yapılan her işleme ve her teklife dikkat etmenizi tavsiye ederim .
Konuyu okuyan tüm arkadaşlarımızın hayatta ve projelerinde başarılı olmasını dilerim.
Hüseyin ASLAN