Bu tarz bir sistem bildiğim yok ama uzaktan kumandalı bir araba alırsın ve arabanın içinde ki motora makara baglayabilirsin bu arada bahsttiğin ipin kaldıracagı agırlık nedir?
Zaten en pratik çözüm olarak o geldi aklıma.
Bende şöyle düşünmüştüm, bir rc arabanın sağ ön lastiğini çıkarıp yerine makara takıp kumandadan ileri komut verdiğimizde ipi salacak geri komut verdiğimizde ipi çekecek kolay bi mekanizma düşünmüştüm fakat şimdi bu değişik bir proje olacak ve hatırı sayılır meblağda bir harcama yapacağım için her şeyin kusursuz olmasını istiyorum.
Kaldırmayı hedeflediğimiz ağırlık max 900 gr. yalnız bu ağırlık belli bir irtifaya çıkılıp aşağı salınacak, yer çekiminin etkisiyle ağırlıkta değişim olur mu onu da merak ediyorum.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:04:29 -->-> Daha önceki mesaj 10:30:21 --
model tekne ve uçaklarla uzun süre ilgilendim, aradığın şey servo işlevinde bişimi
Hocam küçük bir araştırma yaptım servo dediğimiz cihaz sanırım aradığımız şey. Bu cihaz ile küçük çaplı bir uzaktan kontrol makara mekanizması yapabilir miyiz acaba bu konuda fikrini merak ediyorum yardımcı olursan sevinirim.