Merhaba arkadaşlar,
konuyu açmak için uygun bir yer mi bilmiyorum ancak yanlış ise affola.
Bundan 3 ay önce geçim kaynağım olan Adsense hesabım banlandı, 7 yıllık bir hesaptı ve gerçekten tüm kurallara uyuyordum asla kural ihlali yapmıyor ve olabildiğince dikkatli davranıyordum ancak bir akşam o kahreden maili eposta kutumda gördüm maalesef.
Bir arkadaşımın sözü vardı Adsense'den banlanmayan yoktur, henüz banlanmamış olan vardır diye, o zamanlar onu eleştiriyordum, sen bir suistimalde bulunmazsan Adsense seni banlamaz diye ancak şimdi arkadaşa hak veriyorum Adsense'den banlanmayan yoktur henüz banlanmamış vardır.
Her neyse bu vahim olaydan sonra bir araştırma içerisine girdim, bir çok alternatif reklam sistemini denedim, sitelerim genelde ingilizce içerikte olduğu için Türk reklam servislerinin hiç birisi işime yaramadı ayda 5 lira kazanç görmek beni iyiden iyiye karamsarlığa düşürdü. Properaller, Exoclick gibi büyük servisleri denedim onlarda da bir şey çıkmadı hemen hemen hepsinde durum aynıydı adsense'in 1/100 'ü kadar bir kazanç elde ediyordum sonradan farkettim neredeyse tüm reklam servislerinde durum aynı reklam verenin olmayışı.
Sonra neden bu servislere reklam vermek istemiyor kimse diye düşündüm hepsinde sorun ortak reklam vermek çok zor reklam geri dönüşlerini izlemek bir o kadar daha zor.
Adsense ve Adwords'ün en önemli özellikleri kullanımı kolay, esnek ve eşsiz bir raporlama sistemi sunması ancak diğer servislerde durum oldukça vahim reklam verebilmek için adam yarım saat uğraşıyor reklamını veriyor ancak reklamının performansını izlemek olanaksız bu yüzden de genelde firmalar facebook ya da google'ı tercih ediyor.
Neyse sözü fazla uzatmayayım tüm bunların ardından diğer alternatifleri denemeye başladım ancak her defasında aynı sorunu yaşadım sonra araştırmamı alternatif ödeme yöntemlerine kaydırdım son zamanların en önemli ödeme aracı olan Bitcoin 'i araştırdım ve çıkış kapısının orası olabileceğini düşündüm.
Bitcoin alt yapısı ile çalışan neredeyse 10 - 15 farklı servisi inceledim bunların arasında coinad en çok kullanılan servis gibiydi ancak oranın sıkıntısı başvuramıyor olmanız, davetiye istiyor bunun dışındakiler genelde çok küçük servisler gibi duruyordu ta ki bir gün araştırma yaparken U-Ads adında bir servisle tanışana dek.
U-Ads servisini yaklaşık 10 gündür kullanıyorum sitelerim kayda değer bir trafiğe sahip, bu yüzden adsense'den iyi kazanıyordum en azından 1/10 'u kadar kazansam ona da razıyım dedim kendi kendime.
Sisteme başvurdum anında hesabım onaylandı sitelerimi kaydettim reklam ünitelerini oluşturdum yerleştirdim anında reklamlar görüntülenmeye başladı, yine her zamanki gibi ümitsizim tabi çünkü biliyorum bir hafta sonra kaldıracağım bannerları sitelerden, ancak aynı gün olayın rengi değişmeye başladı, sitedeki bannerları sürekli takip ediyorum farklı farklı şirketlerin reklamları geliyor tabi bunların tamamı bitcoin temelli siteler.
Başvuru yapıp reklamları siteme yerleştirdiğim günün akşamı kayda değer bir birikim olmuştu hesabımda ama hala şüphelerim var tabi çünkü bir pislik çıkacak diye bekliyorum, Ertesi sabah kalktım baktım akşam bakdığım değerin üstüne çıkmış ancak hala minimum çekim tutarına ulaşmamış rakam dedim 1 - 2 gün daha sabredeyim ne olacak ama hiç öyle olmadı, nasıl olduysa bilmiyorum 2. günün akşamı minimum ödeme tutarına eriştiğimi farkettim dedim muhtemelen yüksek gelir getiren bir reklama denk geldim bunu söylerken de sitedeki istatistik alanının kapsamından habersizim.
Sonra baktım site kazandırıyor görünüyor biraz inceleyeyim dedim ve istatistik alanını fark ettim, orayı fark etmemle zaten olaya bakış açım değişti adamlar bildiğin google Adsense ve Adwords sistemlerini birleştirip devasa bir sistem kurmuşlar, inanılmaz ayrıntılı bir rapor sistemleri var hangi reklam üniteniz kaç tıklama almış, ne kadar görüntüleme almış hangi ülkeden hangi dilden hangi tarayıcıdan hangi ekran çözünürlüğüne kadar her şeyi gösteriyor. Raporların tamamını inceleyince çok ciddi getiri sağlayan reklam banner boyutlarını tespit ettim sitelerdeki reklamları ona göre düzenledim ve bu düzenleme sonrasında gelir yarı yarıya arttı.
3. günü çekim emrini verdim umutsuzca bekliyorum çünkü bir pislik çıkacak biliyorum şans yok çünkü bende ama öyle olmadı çekim emrini verdikten 10 dakika sonra bitcoin cüzdanıma emir verdiğim tutar geldi, ekrana baktım kaldım aylardır umutsuzlukla pençeleşip server parasını nasıl çıkaracağım acaba siteleri kapatsam mı diye hesap yaparken birden rüzgar tersine döndü işler değişti.
Bugün 10. günüm servisi daha da aaştırmaya karar verdim ve aslında servisin de çok eski olmadığını farkettim bitcointalk denilen bitcoin forumunda servisin duyurusunu buldum ve henüz 1 aylık bir servis olduğunu okudum, öyle olmasına rağmen oldukça popüler ve reklam veren sayısı da oldukça fazla.
Servisi burada tanıtmamın nedeni benim gibi Adsense'den tekme yiyenlerin buradan bir nebze de olsa nemalanmalırını sağlamak umutsuzluğa düşenlere yol göstermek siteyle ya da servisle en ufak bir bağlantım ilgim yok ama böyle güzel hizmet veren adamların da duyulmasını kullanılmasını isterim.
Siz de incelemek kayıt olmak isterseniz u-ads.com adresi bi inceleyin göz atın derim en azından kayıt olun yarın bir gün büyürler kayıt olmak için davetiye aramanız kaydınızın onaylanması için günlerce beklemeniz gerekir, ben üstüme düşen görevi yaptım rahatım huzurluyum
Kalın sağlıcakla