Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Ben Seo uzmanı değilim. Hatta amatör bile değilim Ama az çok bildiklerime göre yorumlamaya çalışmak istiyorum.

1 - ) Seoya Uygun Siteniz Olmalı : Evet, arama motorlarına uygun bir sitemiz olmalı.

2 - ) Link Alınan Sitenin Yaşı : Ne Kadar Yaşlı Bir Siteyse Verim O Kadar Yüksek Olur.
Buna katılmıyorum. Her yaşlı site kaliteli demek değildir. Yaşlı siteler eğer kaliteliyse, belirli bir ziyaretçi kitlesi ve otoritesi varsa işe yarar.

3 - ) Site İçerikleri : Google Güncel Siteyi Sever. Güncel Siteyi Besler.
Buna da tam olarak katılmıyorum. Güncellik her site de gerekli değildir. Bir haber sitesinde güncellik önemlidir. Ama bazı siteler vardır ki, akademik makaleler paylaşır ve sürekli güncellemeyi gerektirmez. İçeriğindeki makaleler yıllardır yerini korur.

4 - ) Linklenen Sitenin Otoritesi : Link Alacağınız Site Kendi Sektörünüz Veya yakın bir sektörde olması aldığınız linkin verimini hayli artırır. Ayrıca Link Aldığınız site daha önceden google tarafından spam veya benzeri ceza yememiş olmasına dikkat edin Site Otoritesi Link Almada Çok Önemlidir.
Aynı sektörde olması çok önemli değil bana göre. Benzer sektörde olması yada genel bir blogtan alınan bir backlink, bazen çok daha etkili oluyor. Ayrıca link alacağımız bir sitenin daha önce ceza aldığını bilmek biraz zor.

5 - ) Linkleme Nasıl Yapılmalı : Yıl 2016 Hala footer backlink alan kişiler var tabi kısmen faydası kaldı ama en etkisiz linkleme seçeneğinden birisi olarak görülüyor
Buna da pek katılmıyorum. Güçlü ve fazla link çıkışı olmayan bir sitenin anasayfasından alınan bir footer link, halen çok etkili.

6 - ) Domain Uzantısı : .com.tr Uzantılı Bir Siteniz Var Ve Bu Siteye .com.tr uzantılı bir siteden link almanız backlink kalitesini artıran unsurlarından biridir.

Buna da katılmıyorum. Uzantı arama sonuçlarında kısmen de olsa etkili. Ama backlink alımında bence pek bir etkisi yok.

Bilgi paylaştıkça çoğalır. Ben okuduklarımdan, bu konuda bilgisine güvendiğim kişilerle yaptığım sohbetlerden edindiğim sonuçları yazdım. Bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek