mevzuyu çözdünüz mü bilmiyorum fakat belki başkasına da yardımcı olur diyerek yazmak istedim. /var/log içerisindeki messages bu logları tutar. ssh'ta ;
cd /var/log
cat messages | grep kullaniciadi
şeklinde arattığınızda şu şekilde
Mar 28 03:44:58 vps3 pure-ftpd: (k*******n@24.1*****) [NOTICE] File successfully renamed or moved: [/public_html/b/iz*******ar.php]->[/public_html/b/iz*********r.php~]
Mar 28 03:44:58 vps3 pure-ftpd: (ku*******n@24.*********8) [NOTICE] /home/k******n//public_html/b/i********r.php uploaded (1751 bytes, 9.95KB/sec)
Mar 28 03:53:36 vps3 pure-ftpd: (k*********n@24.133.46.78) [NOTICE] Deleted /home/k************n//public_html/b/a********.php~
yanıtlar çıktılanır. dikkat edersek tarihler de var dosya adı da.
regular expression kullanılarak tarih ve *.php şeklinde dosyalarda filtreleme yoluna gidilerek dosyalar aranabilir.
kod bilginiz yoksa bu çıktıları alıp excel'e yapıştırarak boşluklardan bölererek tarih (gün) stununa göre ve 5'inci stundaki pure-ftpd'ye(ya da başka sunucu) filtre uygulayarak daha sade bi gösterim sağlayabilirsiniz.
kolaylıklar.
Arkadaşlar çok acil bir komuta ihtiyacım var.
bana öyle birşey lazımki sunucumda host edilen ftpdeki dosyaların oluşturulma tarihine göre tabi tarihi benim belirlemem lazım mesela bugün yüklenen tüm dosyalarının listesini almak istiyorum. alt klosore oluşturulmuş dosyalar dahil. yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim. sunucuma sızan biri son 2 gün içinde değişik shell dosyalarını sunucumdaki birçok hostun içine yüklemiş. maldet ile tarattım bulamıyor. teşekkürler.