Cok guzel ve bilgilendirici bir sohbet ettik aydinlattigin icin tesekkur ederim hocam.
Bitcoin'u bende ortalama 2012 sonlari 2013 basindan itibaren takip ediyorum ve gunluk oynamalardan sonra mantiksiz bir dusme olmadi. Anlik olarak al sat yapilacagi icin cok fazlada bir riski olacagini dusunmuyorum. Bu konuyu arastiracagim, uzun vadede mantiksiz demenizin nedeni nedir acaba? vaktiginiz oldugunda detayli aciklarsaniz bende ogrenirim cok tesekkurler simdiden.
Uzun vadede mantıksız dememin sebebi zorluk iyice yükseldi yani kişisel minerlik bitti artık büyükler kazıyor. Bu durumda büyük firmaların birden piyasaya btc sokabileceğini düşünürsek btc nin anlık olarak büyük değer kaybetmesi yüksek olasılık ve buna orantılı olarak btc nin değer kazanmasıda uzun vadeye yayılabiliyor. Yani işin özeti açıkçası zorluk bu kadar yükselirken ve düşük miner kesintileri ile onay sürelerinin uzaması vede bu kadar fazlaca alt coin üretilmesi açıkçası uzun vadede büyük risk oluşturuyor. Bu tabiki benim görüşüm ama alt coinlerde anlık fırsatlar daha karlı gibi zira etherin 3-5 dolarlardan bir anda 12 dolarlara fırlaması %100 üzeri kar demek oluyorki bunu btc de görmen imkansız zira btc de günlük oynamalardan kazanabileceğin %3 ile 5 arasını geçmez ve bu kazanç içinde çok iyi takip vede fırsat kollamak lazım. Karını maksimize etmek için bence alt coinler daha mantıklı gibi ama bunun için piyasasını iyi kollamak lazım zira bitcoinin zamanında çin devletinden aldığı darbe hala akıllarımızda mıh gibi duruyor