"popülarite kanalları" cümlesini biraz açarak örnek verebilir misin. Bilgi olması açısından.
Site içi optimizasyonun sektöre ve kullanıcıya uygun olması. Kullanıcıyı bilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda kendinize özgü şekilde doyurmanızdır. Google Analytics aracını iyice öğrenmenizi tavsiye ederim. Sizi takip eden hedef kitleniz hakkında bilgiler edinin. Kaç yaşlarındalar, ne kadar süre web sitenizde kalıyorlar? En çok ziyaretçi nereden geliyor?
Analytics ile elde ettiğiniz bilgilerle bir trend oluşturmalısınız. Ziyaretçi size göre değil, siz ziyaretçiye göre hareket etmelisiniz.
Gerçekten bunu iyi anlarsanız onlar size başarının anahtarını altın tepsi ile sunuyorlar. Site içersinde popülarite oluşturma teknikleri:
* Bulunduğunuz sektörle ilgili soru ve cevap sistemi oluşturma.
* Ödüllü Yarışmalar düzenleme.
* İçeriklerinizi dizi halinde devam ettirmek. Bir konu hakkında a'dan, z'ye anlatım ve meraklandırma tekniklerini kullanın. Ziyaretçi acaba yarın bizi ne bekliyor diye sabırsızlansın.
*Büyümek için kitleniz yenilikleri seviyorsa onlara özel çözümler sunan yenilikçi sistemleri web sitenize getirirseniz web sitenize daha çok bağlanırlar. (Growth Hacking Nedir? Öğrenin)
*E-mailleri kayıtlı kullanıcıların doğum gününü kutlama, özel günlerinde tebrik mesajları, küçük hediyeler gönderebilirsiniz. Kampanyaları ve yarışmaları duyurabilirsiniz. Sizi unutan ziyaretçilere kendinizi hatırlatırsınız.
*Ziyaretçilerin size en kısa sürede size ulaşmasını sağlama (Örnek: Canlı Destek, telefon desteği gibi..)
Site Dışı Popülarite Kanalları:
Sosyal Medya
İçerik
Bloglar
Forumlar
Sözlükler
Video Siteleri
Tanıtım (Haber, Firma Rehberleri v.s.)
Maps Kayıtları
......
Hocam yukarıdaki site dışı popülarite oluşturmak için sadece bunlar bir araç tamamen sizin bilgi ve deneyimlerinize bağlı olarak başarı sağlanır. Biz genel anlatıyoruz mecburuz. Sizin yetenekleriniz neler? İnsanları çevrenize toplama özelliğiniz var mı? Bir kampanyayı doğru şekilde yönetiyor musunuz? Ekibiniz var mı? Bunları bilmediğimiz için SEO Uzmanları genel bilgiler verir. Web siteleri incelemek o nedenle faydalıdır. Siteleri incelemeden çözüm sunmaya çalışan kişiler para odaklı çalışır. Önemli olan müşterinin bulunduğu sektörde doğru çözümler sunmaktır.
İnsanları anlayabiliyorsanız, başarı sizi kovalar. Eğer insanları anlamaya çalışıyorsanız başarıya yakınsınız demektir. İnsanlarla ilgim yok diyorsanız "Başarısız Olursunuz"
İnsanlar benim çevreme otomatik gelirler, bana ulaşmaya çalışırlar diyorsanız "Siz Zaten Nirvanasınız" Her zaman iyi fikirler ile kitleleri sürüklüyor, fikir virüsünü salabiliyorsunuz demektir. "Mor İnek Seth Godin"
"Gerçek SEO" aslında bir hayat felsefesidir.
Yazım yanışlarım varsa, affola... Teşekkür ederim.