Bende de Macbook Pro var. Bir gün ekranı kapattım, tekrar açtığımda internete bağlanmıyordu. Garantiye yolladım, 4 parçasında sıvı teması var dediler ve 1100 TL para istediler. Apple Avrupa'dan üst düzey bir yetkiliyle görüştüm ancak sorunumu çözemedi.
Sistem şöyle işliyor. Apple'ın anlaşmalı oldukları teknik servisler (kvk vs), ürünün içini açtıkları zaman sorunu tespit ediyor ve detaylı fotoğraflarını çekip Avrupa'da ki ekibe yolluyorlar. Orada bulunan teknik ekip ise fotoğrafları inceliyor ve karar veriyorlar. Ya ücretli değişim, ya ücretsiz değişim şeklinde.
Bana söyledikleri şey bilgisayarımda tespit ettikleri sıvı temasının 6 aylık olduğuydu (ben teknik servistekiler para almak için bilerek yapmışlardır diye şikayet etmiştim). Aynı şekilde korozyum ve oksitlenme de başlamış dediler ve bilgisayarımı yaptırana kadar kullanmamamı, yoksa patlayabileceğini söylediler. 1 ay sonra mecburen gidip yaptırdım.
Tüm apple ürünlerinin içerisinde kağıt gibi bir şey bulunuyormuş ve ona sıvı temas ederse renk değiştiriyormuş. Ayrıca Apple garantisinin doğası gereği, üründe herhangi bir çizik, göçük, sıvı teması vs. varsa, önce orasını yaptıracaksın, ardından asıl sorunlu olan parçayı ücretsiz olarak değiştiriyorlar. Öncesinde her yerde "yenisini veriyorlar" diye okuyordum ama Apple'ın teknik servisi hiçde öyle değil

Ekran mı çatladı, önce o ekranı para verip düzelttireceksin, sonra asıl sorunlu parçayı yapacaklar gibi...