Ben SEO'yu bildiğimi falan iddia etmedim hatta bilgim bu konuda bir hayli az, ancak neye dayanarak aylık 1000-2000 TL bütçenin seo için yetersiz olduğunu söylüyorsunuz anlamadım, 1000-2000 TL ile en üften püften site bile olduğundan çok daha iyi yerlere getirilebilir, kaldı ki adwords ile sürekli ilk sırada çıkabiliyor sektöründe.
Neyse uzatmıyorum cevabınız için teşekkür ederim
Herkes malesef seo tavsiyesi verir olmuş.Kendilerine on page optimizasyon nedir anlat diye sorsanız 10 madde sayamayacak insanlar malesef forumda.
nacizane tavsiyem
1)seo ajanslarından uzak durun (yukarıdaki arkadaşın bahsettiği seohocası ve türevleri gibi) sitede 200 liraya yaptıracağınız işi 2000-3000 liraya yaptırırsınız ve aynı sonucu alırsınız.ajansların büyük kısmı işi fason olarak başka yerlere yaptırır.Yani kısaca al sat yaparlar ve tabi ki ofisleri ve güzel konuşan satış danışmanları olduğu için siz de sitenizin böyle ilk sıraya falan çıkacağını zannedersiniz ama sonuç hüsran olur.
2)seo demek google da ücretsiz reklam vermektir.Seo nun amacı google'ın adwords reklamlarını kullanmadan üst sıraya çıkmaktır.Adwords hiçbir zaman ilk tercihiniz olmamalı.parayla yürüttüğünüz bir iş sizi sürekli içeri atar ve sıralamanıza etki etmez.
3)hep söylüyorum seo öğrenmeden seo yaptırmayın.bu piyasa tabiri caizse çakallara ve seo bilmeyen insanlarla dolu.panda penguen güncellemesi nedir desen haberi olmayacak insanların böyle çok afili afişlerini görürsünüz sitede.Halbuki spam backlinklerle sitenizin içine ediyordur haberiniz olmaz.Elinizdeki parayı seo öğrenmeye harcarsanız ki seo öğrenmek için para harcamaya da gerek yok kendinize yatırım yaparsınız.
4)mümkünse buradaki insanlardan tavsiye istemeyin.Forumda sayılı insan var seo konusunu bilen ve bildiğini paylaşan.Onlar da size uzun vadeli tavsiye vermezler