Arkadaşlar, konu hakkında uzmanların yorumunu ve önerisini almak istedim. Kendime ait bir sunucum var ve sunucu üzerinde 250 GB SSD ( cPanel kurulu ve siteler aktif ) 500 + 500 GB SATA ( boşta sunucuya bağlı ) diskim mevcut.
Ben, SSD üzerinde bulunan cPanel üzerindeki tüm sitelerimi kapanmadan yine aynı SSD üzerine directadmin kurmak üzere taşıma işlemini %1 bile hata ve sorun - kesinti yaşamadan nasıl aktarabilirim?
Amacım Directadmin to cPanel değil. cPanel silip sunucuya directadmin kurup siteleri aktif edene kadar ( yaşayabileceğim hatalar dahil ) en kötü 2 saat sitelerin kapalı kalması gerekecek. Bunu yaşamadan en hızlı çözüm yolu nedir?
Evimde 50 mbit internet var, internet hızım iyi. Gece saniyede 8MB kadar download 2 MB kadar upload yapabiliyorum manuel olarak. İşlem için gece saat 02:00 ile 06:00 arası çalışacağım. Sunucu bağlantı hızı da iyi durumda. Transfer işlemleri çok kısa sürede sağlanabilecek pozisyondayım.
Makina sanal olup 3 parçadadır. SSD ( cPanel ve siteler ) + 500GB ( boş ) + 500GB ( boş ) olarak.
Uzmanların deneyim ve yorumlarına ihtiyacım var.
Çözüm yolu olarak 250 GB ek bir SSD disk takıp buna directadmin kurarak tüm ayarları tamamlayıp sıra sıra tek tek siteleri taşımak ancak farklı bir alternatif arıyorum. En kötü ihtimalle bu yöntem ile yola devam edeceğim.