Resistance adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konu sahibinin izniyle ben de buna benzer bir soru soracağım.

örneğin bir markaya ait aaa.com adresi mevcut. ben ise aaa.XYZ uzantısına sahip bir alan adı alıp dilediğimce kullanabilir miyim?
Aaa.com markası ile ilgili içerik bulundurursan, iyi de bir avukatı varsa her türlü alır!.. taklit, marka ihlali vs..

uCinar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Soru basit aslında. Detaylandıracak olursam şöyle anlatabilirim.

Diyelim ben abc.com diye bir site açtım ve buradan ürün satışı yapıyorum. Benden sonra birisi de abc'nin marka tescilini yapıp .com.tr alan adın ıalıyor. Sonra kalkıp diyor ki abc.com benim markamı kullanıyor. Böyle bir durumda benim domainimi elimden alma hakkı doğuyor mu?

Ek olarak:
Eğer abc.com'u vergi levhası olan bir yer kullanıyorsa veya abc.com'u vergi levhası olmayan birisi kullanıyorsa sonuçta bir değişiklik olur mu?

Başka bir örnek özetle:
sahibinden.com marka tescili yapmamış olsa ben kalkıp sahibinden'in marka tescilini yapıp sahibinden.com.tr'yi satın alsam .com'u kapattırabilir miyim ya da ellerinden alabilir miyim?

**sahibinden.com sadece bir örnektir, lütfen geyik konusu yapmayın.
Domain tarihin markadan önce ise alamaz. Ama dişli ise ve marka tüm şartları ile legalse markanın tesil sınıfına ait faalitlerde siteni kullanmana engel olabilir. Biraz karşı tarafın avukatının işbilirliği giriyor devreye..