Uzun yol yapacağınız için yakıt önemli demişsiniz ama asıl uzun yolda yakıt önemsizdir. Şehir içinde dur kalkta yakar araçlar.
Dizel ve benzinlinin uzun yol tüketim verilerine bakarsanız aşırı bir fark yoktur. Bence 1.4 Turbo benzinli sizin ihtiyacınızı rahatlıkla karşılar. Peformans adına da hiç bir sıkıntınız olmaz. 1.6 atmosferik olanını önermem, hem daha fazla yakar hem daha az kaçar. Torku sebebiyle yokuşlarda sıkıntılar yaşanabilir.
Ben 1.3 Sport kullanıcısı olarak 1000km' dir sayacı sıfırlamıyorum, tüketim değeri 5.6 LT/100km. Performans anlamında da memnunum. Konfor ve yol tutuşunu arttıran Watts bağlantılı arka süspansiyonlu bir J kasa tercih etmenizi öneririm. 2 yıllık sürüşümde daha aracı çizgisinden çıkartamadım.
Kullanımının zor olduğuna katılmıyorum. En azından ben bir zorluk yaşamıyorum. Aracımı bir arkadaşa sürdürtmüştüm o A sütunlarından rahatsız olmuştu. Ama ben aldığım ilk günden beri sorun yaşamıyorum mesela. Birine rahat gelen araç diğerine zor gelebilir.
Önerilerden çok sizin içinize sinme durumu önemli. Astra hep iyidir, hep de iyi olacaktır. Golf de aynı şekilde. Olumsuz anlamda sürpriz yaşamazsınız.