Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
İlk e-ticaret girişimime başlamadan önce cebimde yalnızca 1000tl vardı. Elimde 5 tane irili ufaklı siteler bulunuyordu. Aklıma koydum, ben bu işi yaparım dedim. Ve yatırım yapmak için elimdeki bu siteleri sattım. Toplamda 2000tl param oldu.
Ben site yapmayı, uygulamayı bildiğim için site kısmına para ödemedim. 500tl civarına işletmemi kurdum. Başlangıç olarak 500tl reklam bütçesi ayırdım. 500tl ürün aldım. Kenara 500tl koydum ki satış yaparsam yeniden ürün alıp reklam verebileyim diye.
Satış yapmaya başladım. Umduğum rakamlar çıktı, yeniden ürün aldım, reklam verdim. Para yetişmedi günlük borç aldım eşimden dostumdan. Ertesi gün borçlarını ödedim. Öder ödemez tekrar borç aldım. Tekrar ödedim...
Satıştan elde ettiğim paralarla yaklaşık 3 ay boyunca sadece reklam ve ürüne yatırım yaptım. 3 ay sonrasında kenara para koymaya başladım. Para biriktirmeye başladıktan 6 ay sonra da biriktirdiğim paralar ile evlendim.
Ancak! E-ticaret zor bir iştir. Ve kesinlikle bir iştir. Ek iş değildir. E-ticaret yaparken yalnızca e-ticaret yapmanız gerekir. Tamamen yoğunlaşmanız gerekir. E-ticaret demek dükkanınızın 24 saat boyunca açık olması demektir. Gece saat 3te telefonunuzun çalması ve müşterinizin ürünle ilgili şikayette bulunmasına doğru düzgün bir şekilde cevap vermek demektir. E-ticaret sabır demektir. E-ticaret parayı vurup kaçmak değildir. Eğer ki e-ticareti ek iş, anında para kazanılacak bir şey, sahte ürün satmak gibi görürseniz sadece çöpe para atarsınız.
E-ticaret sevgiydi, iyilikti. E-ticaret emekti.