Değerli dostlar!

Ortalık *********** dolu. Geçtiğimiz günlerde başımıza gelen bir olayı anlatayım. Ki bu bilgiler ışığında sizler de başkalarını uyarın ve insanımız biraz bilinçlensin. Bu tip sahtekarlara nefes aldırmayalım.

Konu şu: Sahibinden üzerinde bir ilanım vardı. İlanın değeri 4500 TL..

Vatandaşın biri aradı.. Dindar bir hava oluşturmak ve güven kazanmak adına hayırlı-mübarek cümleler kurdu. Bahçelievler'de esnaf olduğunu falan anlattı. Ürünü görmek istediğini söyledi. Sonrasında görüşme:

-Buyrun gelin görün
-Durun bakalım bir çıkabilirsem...
-Tamam beklerim her zaman.
-Ben de çok yoğunum sen getiremez misin?
-Bir arkadaşım var, o tarafta oturuyor, adres verin akşam göndereyim..
-Çok iyi olur. Arkadaş beni arasın ben tarif ederim. (Dikkat, adres vermiyor)

Herneyse.. Akşam arkadaş ürünü götürdü. Gittiği yerden beni aradı... "Bu arkadaş bana adres vermedi, eşi rahatsızlanmış acil hastaneye geçmiş, bir yer söyledi bekliyorum yarım saattir." dedi..

Sonra bir daha arayıp: "Bu adam, hastanede olduğundan dolayı gelemeyeceğini söylüyor, ürünü bir adrese bırakmamı, ödemenin de bir başka adresten almamı istiyor" dedi.

Ve tabii bu basit tezgaha düşmeden hemen emniyete bildiriyoruz. Emniyet de, bunların bir çete olduğunu, takipte olduklarını belirtti ve çok dikkatli olmamız konusunda uyarılarda bulundu.

Şimdi konu şu.. Bu adam bu filmi çevirdiğine göre, bu tezgaha düşen insanlar yok değil.

Bunun için dikkat edin. Her arayana inanmayın. Buluşma yerlerini de siz belirleyin. Aksi taktirde süprizlere açık olmalısınız

+ Bu tezgahın daha büyükleri de var. Bu yöntemin benzerleri, daha profesyonelleri ile dolandırılıp evini, arabasını kaybeden var.

Aman diyeyim dostlar!