Metins adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Kesinlikle Mondial Tavsiye Etmem.Masrafları Çok Olur.Ayrıca Titreşim Kesinlikle Seni Rahatsız Etmez.Uzun Yola Çıkarsın Devirli Kullanırsan Rahatsız Eder.Onun Harici İstanbul İçi Seni Rahatsız Etmez.İllaki Titreşimsiz İstiyorum Dersen Scooter Al Titreşim Olmaz,Vitesli Motosiklet Gibi Kaymasıda Çok Olmaz.Daha Güvenli Olur.Bu Arada Severek Binmeyeceksen Kesinlikle Motosiklet Alma.Anladığım Kadarı İle Sen Sadece Bu İşi Motosiklet İle Düşünüyorsun,Motosiklet Sigortları Yapan Firma Motosiklet Piyasasından Çekildi.Yüksek Meblağ Sigorta Ödersin.Ayrıca Motosiklet Ekipmanları Pahalı.Bence Sen 1,2 Milyar Daha Bul.Fiat Uno,Tipo Falan Al.O Kadarda Bulamam Dersen Tofaş Al.
Aynen öyle hocam araba alamadığımdan motor düşünüyorum dediğiniz arabalarda alsam çok sorun çıkartır bir mucize olmazsa eğer ybr falan düşünüyorum herkes onu öneriyor.
TanTan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, öncelikle 5 senedir profesyonel olarak motosiklet kullanıcısıyım.
Profesyonel derken {Art moto akademiden eğitim almış olduğum kısmı 5 yıl.} ileri sürüş ve güvenli sürüş dersi.

Bu kapsamda size başlangıç olarak tavsiye edebileceğim makina kesinlikle cbf 150 dir.

Süspansiyon kalitesi mükemmel, şehir içi muazzam konforludur. Az yakar. 5000 liraya gayet temiz bir makina alabilirsiniz.

Buda benim ve makinamın resmi ;

CBF de güzele benziyor hocam diğer arkadaşlar ybr önermişler o nasıl sizce?
F3rh4t adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adam hiç motor kullanmadım diyor siz gtr 250 den bahsediyorsunuz kapalı alanda 2 günde motor sürmesini nasıl öğreniyor acaba bunuda merak ettim.

17 senedir motor kullanırım ve 14 senedirde kendime ait ve Racing makinalar ile devam ettim. yeni başlayan için en uygun motor ybr dir. ybr de en az bi 10-15 bin km sonra tvs yada pulsara bakın. pulsar biraz daha yüksek ve güçlü kaçabilir sizin için.

ama ben başarırım diyorsanız bu seçenekler arasında pulsardan şaşmayın derim ucuz yedek parça ve sağlamlık açısından KTM nin duke lerin bir çoğunun üretimini pulsar yapıyor denk gelirseniz gidonun altında seri numarası olan yerde KTM de pulsar yazar zaten.

sağlamlık olarak dökülmesin 10 sene binerim diyorsanız ybr tavsiye ederim. kendi adıma tsv de hindistan malı ama kuba ve tsv nin yanından geçmem
YBR görünüş olarak hoşuma gitti fiyatta iyi gibi 3-5 yaşında ikinci el alsam sorun çıkartır mı motorlarda km kaçı geçmemiş olmalı?
WebRelax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk motorun ise acemeliğini atacak bir motor almalısın, yani ikinci el düşünebilirsin.

Ayrıca sıraladığın tüm motorlar arasında hepsini sürersen, yamaha almaya karar verebilirsin.

apache çok titreşim yapar. Yamaha aralarında en sorunsuz olanıdır.

Bu arada bende 600RR vardı 2 sene önce sattım
İkinci el ybr düşünüyorum hocam yamaha fazla gelebilir bana nelere dikkat etmeliyim km ve yıl olarak.

KuT4Y adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ilk defa motor alıyorsunuz daha önce kullanmadınız sanırım bence sıfır motor almayın.
ybr'nin 2005 2006 2007 serisinden alın 2500 3500 arası motoru sağlam bulursunuz....ybr'nin konforu çok iyidir.apeche almayın çok yorar sizi şuan için en iyisi ybr....
Önerileriniz üzere ybr düşünüyorum. İkinci el alacağım çünkü sigortadır vergidir bütçemden kesilecek çünkü.

max kaç yıllık olmalı ve max kaç km de olmalı arabalardaki gibi olmaz sanırım. 3-4 Yaşında 30-40 bin km vs. sınır koysam kriterlere iyi midir?