O işi çok uzun arkadaşım... Html-css dediğinizde tamam ama şimdi hem kodlama hem tasarım dediğinizde işin şekli çok değişiyor. PHP de öğrenseniz en azından temel seviyede bile olsa html-css bilmeniz lazım. Grafik programları vesair de "öğrenme" hedefi varsa, bu sizi kafada 1 sene uğraştırır. 1 sene sonunda kullanılması gereken fireworks gibi bir program ile php, html, css konusunda ortaya yakın seviyeye gelmeniz mümkün. Ama iş vektör boyutuna geçerse yine durum değişir. Illustrator için de özel zamana ihtiyacınız var, baskı işleri olacaksa iinDesign için de özel zamana ihtiyacınız var.
Bunları hedef koyarsanız eğitimini almanız lazım. Yok zaman içinde kendimi geliştireyim, kendi işlerimin bir kısmını kendim göreyim derseniz o zaman her birinden azar azar öğrenmek için interneti gezip alıştırmalar yapmanız yeterli olur.
Kısacası tam olarak neyi hedeflediğiniz ve ne için hedeflediğiniz önemli. Ben hem php kodlayacak hem tasarım yapacak bir adam çalıştırmıyorum mesela, bunlar için ayrı ayrı kişiler çalıştırıyorum. Çünkü daha iyi bir kodlama, daha iyi bir grafik üretimi istiyorum. Ama kişi kendi işini yapacaksa belirli bir seviyede hepsinden öğrenip yapabilir.