Merhaba arkadaşlar, uzun süredir forumda doğru tanıtım yazısı alma ile alakalı pek bilgi bulamıyoruz. Mesela önceden news kayıtlı gördüğümüz tüm sitelerden link alabilirken, şimdi evirip çevirip iyice araştırmamız gerekiyor.
Forumdaki üstadların katılımı olması şartıyla gelin bir liste oluşturalım ve bilgimizi paylaşalım. Konu ilerledikçe bu yazıyı güncelleyeceğim.
Tanıtım yazısı alırken yapılması gerekenler.
1)Tanıtım yazısı alınacak sitenin index sayısı ile link çıkışını mukayese etmek. Yani site günde 1 içerik girip, 5 tanıtım yazısı satıyorsa o siteden kimseye hayır gelmez. Aksine sitenize zarar verir. (bu bölüme bilgili arkadaşlardan ekleme yapılmasını rica ediyorum, tam olarak nasıl karar vermeliyiz)
2)xxx içerikli ve yasadışı sitelerden link alınmaz.
3)Aynı sunucuda bulunan sitelerden link almak çok faydalı olmaz. (bunu en net nasıl anlarız içerik bekliyorum)
4)Marka olmuş ve trafiği yüksek haber sitelerinden link almak faydalıdır. (eğer doğru değilse bilgi lütfen)
5)Tanıtım yazısındaki içerik popüler olabilecek bir makaleyse ve satın alınan site google'da index alıp sıralamaya girerse, alakalı bir içerikten link aldığınız için çok faydalı olacaktır.
6)İçeriğiniz ile alakası olmayan siteleri tercih etmeyin. Bu tercihi yaparken en azından mantık yürütün. Bu siteden link alırsam doğal görünür mü? sorusunu kendinize sorun. Temizlik şirketinin gidip bitkilerin faydalarının anlatıldığı bir blogdan yazı almasının faydadan çok zararı olur. Çünkü doğal olmadığı bariz belli.
7)Mutlaka sitenizin dilindeki sitelerden yazı alın.
8)Moz site explorer kullanarak spam score, domain authority, ahrefs kullanarak sitenin geçmişindeki çalışmaları ve siteden çıkış yapılan linkleri araştırın. Sitenin trustrank değerine bakın.(burası bilgili arkadaşların vereceği bilgiler ile geliştirilebilir)
9)Aldığınız yazının, yayınlanan site de veya sizin etkinizle birlikte mutlaka sosyal medayada görünmesini ve etkileşime girmesini sağlayın.
10)Alınan yazılarda 2 den fazla link çıkışı yapmayın. Eğer içerik için uygunsa 3 ncü bir linki de otoriter bir siteye verin. Mesela wikipedia olabilir. Böylece biraz daha doğal bir görüntü verebilirsiniz.
11)Hep aynı kelimelerden link çıkışı yapmayın. Site adresine bile link alsanız, domain.com,
www.domain.com,
http://domain.com gibi varyasyonlar deneyin. Ahrefs anchor text kısmından takip edebilirsiniz.
12)Rakiplerinizi analiz edip, onların nasıl başarılı yazılar aldığını inceleyin. Mümkünse onların aldığı sitelerden link almaya çalışın.
13)Tanıtım yazısı paketleri satın almayın. (hala alanlar var)
14)Bir yazıyı sadece 1 sitede paylaşın.
Benim aklıma gelenler bunlar, sizlerinde katkısıyla listeyi güncelleyip, kaliteli bir kılavuz oluşturacağımız düşünüyorum. Desteklerinizi lütfen esirgemeyin. Bilgi paylaştıkça çoğalır...