@iyi hocamız paylaşmıştı benim .co ile ilgili konumda sağolsun.
x bir kelimeyle google da ilk sayfada çıkıyorsunuz. her iki siteninde seo ayarları aynı şekilde böyle bir durumda .co mu yoksa .com ' mu üst sırada çıkar.
biraz karmaşık soru oldu ama kısaca şöyle söyliyim. alacağım domainin .com adresi dolu. . co alarak aynı sıralamayı yakalayabilirmiyim ?
Teşekkürler.
.co uzantısını denedim. Arama sonuçlarında pek iyi sonuçlar alamadım. Com tabi ki daha iyi bu konularda. Ama başka bir bakış açısına göre uzantı önemli değil, önemli olan içerik ki bazı arkadaşlar bu şekilde düşünüyor. Evet içerik önemli ama yakala.co gibi bir site olman lazım ki anca verim alabilesin. Kısa sürede verim almak istiyorsanız .com.
Bu arada co uzantısı colombia uzantısı olduğu için google'ın önceliği .com .net gibi uluslararası domain sonuçlarına ayırdığını düşünüyorum, bu benim kişisel fikrim tabi.
Generic Country Code Top Level Domains (ccTLDs): Google treats some ccTLDs (such as .tv, .me, etc.) as gTLDs,as we've found that users and webmasters frequently see these more generic than country-targeted. Here is a list of those ccTLDs (this list may change over time).
.ad
.as
.bz
.cc
.cd
.co
.dj
.fm
.io
.la
.me
.ms