Bu konuda açıklamayı yapmak malesef yatırımcısı olarak bana düşüyor,
Xopanel malesef girişimci arkadaşların iş yapma tarzları sebebi ile istenen sonuca ulaşmadı. Son sürümü oldukça stabil linux ve windows tabanında oldukça yeterliydi. Fakat malesef bir şirket kurmak ve yönetmek, geliştirmek yazılım yapmakla bitmiyor. Girişimci yani şirketin sahibinin geliştirme ve gerçek dünya şartlarında işi devam ettirmesi de gerekiyor. Bu noktada malesef girişimci arkadaşlar işi devam ettirmek istemediler ve projeyi rafa kaldırmak zorunda kaldık. Geliştirme bir yana aktif olarak kullanan 5000+ fazla müşterimizin mevcut ihtiyaçlarını çözmek için yapılması gerekenleri bile yapmadıklarını söyleyebilirim. Örnek olarak son dönemde sadecehostingte bulunan sunucuların Radore'ye taşınması sırasında sistemdeki ip adresini bile değiştirmedikleri için bunu yapamadık.
Bana da yatırımcı olarak harcadığım zaman ve paraya karşılık olarak soğuk bir bardak su içmek düştü. Hayatta hep kazanmak olmuyor arada bir kaybetmekte gerek
Şuanda Polonya merkezli benzer ürün geliştiren bir şirket ile benzer süreçlerle uğraşıyorum, bu defa özellikle ürünü geliştirme sonrasında yapılması gerekenleri yapabileceklerinden emin olmaya çalışıp benzer alanda yeni bir kaç ürüne tekrardan yatırım yapmaya çalışacağım.
Son sürüm stabil ise github a yükleseniz de açık kaynaktan devam etse? Yada yine açık kaynak şartı ile gönüllü bir ekibe devretseniz?