hocam 7 yıl 7 aydır foruma üyeyim emin ol bu forumda benden güvenilir adamları kolay kolay bulamazsın ayriyeten öyle referanslar sunarım ki projenin bütün parasını önden verirsiniz öyle güvenirsiniz yani .

tek referans sunacagım size ama.

www.trtsecim.com

konuyu uzatmak istemiyorum hayırlı işler.

uzay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle benim iş alımı konum ile ilgili olan kıyaslama noktasına değinmek istiyorum.

Benim gönül rahatlığı ile gösterebileceğim sayısız referansım ve yeterince güven veren bir profilim var diye düşünüyorum.
Ben bu foruma ilk üye olduğum zamanlarda oturaklı bir ticari profil oluşturana kadar önce iş teslim ettim sonra ödeme aldım.
Allaha şükürler olsun sorun yaratan 1-2 kişi dışında(ki onlarda uzaklaştırıldı) mağduriyet yaşamadım vede yaşatmadım.

Profili temiz, ticaret puanı benimkinden yüksek/aynı/yakın olan ve güvenebileceğim insanlar olduktan sonra iş tesliminden sonrada ödeme alıyorum zaman zaman. O nedenle bu konuda ön yargılı yaklaştığınızı söylemek zorundayım.

Gelelim anlaşma sağlanacak kişi/firma ile ilgili olan güven konusuna..

Bu tür kapsamlı işlerde çalışma prensibi nasıl işler, iş anlaşması forum üzerinden yapılıyorsa hangi kriterler göz önünde bulundurulur umarım bunları bilerek yazmışsınızdır.

Dikkatli okuduysanız ben konumda, ödeme yapmadan önce işin yarısını ve/veya bir kısmını teslim almaktan söz etmiyorum.
Çalışma belli bir seviyeye ( bu seviye projenin %10 uda olabilir %30 uda ) geldiğinde bize demo sunulur. Bu demo iki taraflı olarak incelenir. İşin gidişatı beklediğimiz gibi ise ödemenin bir kısmı yapılır. Bakın yarısı demiyorum bir kısmı. Bu aşamaya kadar gidişatta herhangi bir problem var ise anlaşmaya bağlı olarak problemler giderilir ve yola devam edilir.

Lakin şahsın/firmanın tutumu, davranış biçimi, işe olan prensipli ve özverili yaklaşımı, söz verdiği sürece uyup uymaması, titizliği ve beklentilere uygun bir çalışma sunup sunmadığı gibi etkenlerde göz önüne alınarak iş iptalde edilebilir.

Sözleşme şartları gereğince proje ikinci aşamaya sorunsuzca ulaştığında işi teslim almadan önce kalan tutar gönderilir ve iş teslim alınır.

Şimdi siz olsanız böyle kapsamlı bir iş için yukarıda yazdıklarımı tamamen göz ardı ederek ödemenin yarısını iş öncesi gönderir misiniz ?

Umarım yeterince açık bir şekilde izah edebilmişimdir
İyi forumlar dilerim.

Merhabalar.
Tüm detaylar belirttiğim gibidir. Soru işareti yok aslında. İşi yapacak olan kişi bana nasıl bir güvence sunacak ise bende aynı şekilde gerekli tüm güvenceyi sözleşme kapsamında verebilirim.
Konuyu ben açtığıma göre tüm sorumlukluk bendedir.

Hollanda diye ayrıştırmaya da gerek yok bence. Yazılımcı veya iş veren tarafından bir sözleşme hazırlanır, nüshaları kaşelenir ve/veya imzalanır.

Ayrıca konuda telefon numaram mevcut. Zaten işi ciddiye alan, kendine güvenen ve bu güveni de verecek olan kişiler oradan iletişime geçerler.