ilk sayfadaki ve sıradaki sitelerin yaşları 15 civarı.. en az linki olanın da 50k farklı domainden linkleri var ancak sıralamayı alt sayfaları -, ana domainlerinin gücü sayesinde almış. Sıralamadaki sayfalarına en fazla 50 tane gibi linkleri var.
tatil.com
tatilsepeti.com
etstur.com
setur.com.tr
jollytur.com.tr ile rekabet etmek mutlaka ki çok zordur. İspanyolca aramalarda da bu bahsi geçen sitelerden çok daha fazla zorlu ve köklü siteler var rekabet etmek gereken ancak aynı sitelerle, başka bir destinasyon için rekabet edebilmiş durumdayım ortalama 2 sene ve 100 000 lira bir bütçe ile..O yüzden bunun da mümkün olduğunu düşünüyorum..
Sadece tatil kelimesinde çıkamam elbette ama Yunanistan tatili kelimesinde sıkı bir çalışma ile rekabet edebilirim sanıyorum. Yani çalışacağım kelime bu olacak orası kesin. Ama domain değer mi değmez mi bilemedim.
Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Genel olarak değmez fikri hakim gibi..
insanlarda baya para var anlaşılan bir domaine 2000 dolar vereceğinize göre
öncelikle kelimenizin rekabet derecesine bakın.hedefiniz ilk sayfaya çıkmaksa ve organic trafik yoluyla çıkmak istiyorsanız ilk sayfdaki sitelerin bilgilerine bakmanız lazım
chrome üzerinden Seoquake plugini yükleyin ve sitelerin hepsinin Page Rank Yaş Link sayılarına bakın.Hepsi çok güçlü sitelerse rekabet etmeniz imkansız gibi.ama çok büyük bütçeler ayırıp reklama Seo çalışmalarına ayırırsanız belki imkanınız olur.Kelimenizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
ben şimdi tatil kelimesiyle bir site açmak istesem sizce rekabet edebilir miyim
tatil yazdığımda çıkan siteler
tatil.com
tatilsepeti.com
etstur.com
setur.com.tr
jollytur.com.tr
görüldüğü gibi imkansız.kelimenizi gözden geçirip daha az rekabeti olan kelimelerle başlamanızı tavsiye ederim
Ayrıca sırf isminden dolayı bir siteye para verilmez.resmen para tuzağı.
nice siteler var DA 20+ TF 15+ 100 dolara
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:52:31 -->-> Daha önceki mesaj 00:45:58 --
yok yandex degil. Google tek hedefim. Hatta google.com.ar tek hedefim. Başka hiç bir yerde çıkmasam da olur
Eger hedefiniz yandexte yukari cikmasa edm cok coook onemli hatta en önemlisi.
Ama google ise yol yakinken baska alternatiflere bakmak en iyisi.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:53:26 -->-> Daha önceki mesaj 00:52:31 --
çok büyük bir şirket değiliz. Orta ölçekli bir turizm şirketiyiz.
Eğer büyük bir şirket vs değilseniz öyle bir domaine hayatta kodar para etmez
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:56:24 -->-> Daha önceki mesaj 00:53:26 --
Ben de böyle düşünmüştüm başta o yüzden cazip geldi zaten ama diğer yandan da değer mi acaba diye tereddüte düştüm...Genel yorumlar olumsuz yönde ama sizin söylediklerinizi de dikkate alacağım. Çok teşekkürler
EMD domainlerin type-in etkisini göz ardı etmemelisiniz. Bu etki herhangi bir SEO çalışmasından çok daha etkili olabiliyor. Özellikle mobil iletişimin bu kadar yaygın kullanıldığı bir çağda.
Siz olsaydınız ne yapardınız? Hesap kitap yapardım. ROI ne olacak, bu projeye ne kadar para harcamam gerektiği konusunda beni yönlendirecektir.
2k bir domain için çok para değil. Ciddi bir projeniz varsa...
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:00:36 -->-> Daha önceki mesaj 00:56:24 --
evet öyle tabi ama bana cazip gelen kısmı EMD olması.. Bir başka destinasyonda, bir EMD domain sayesinde - sadece exact match olması sayesinde değil elbette ama bunun da büyük bir faktör olduğunu düşünüyorum - bayağı sağlam sitelerle rekabet edebilmiş durumdayım. Çünkü onlar alt sayfalarında, ana sayfalarının gücü sayesinde sıralama almış durumdalar söz konusu diğer kelimede de, bu Yunanistan Seyahati kelimesinde de..Hala bir çoğu benden iyi durumdalar ama benim sitelerim maks. 50-100 k lık bütçeye sahip. Mevzu bahir diğer siteler milyon dolarlık bütçelere..
Domainin herhangi bir geçmişi yok, sıfır domainden farksız bence. 20 lira ver yeni bi domain kayıt et daha iyi. Domainin 3 yıllık olması önemli degil. Siteyi güçlü yapan içerik ve backlinktir. Domain 1 yıllıkmış, 10 yıllıkmış bunlar o kadar çokta takılacak şeyler degil bence. Kısacası ben senin yerinde olsam o kadar para vermem o domaine.