Son sorunuza cevap olmamakla birlikte yürümeyle alakalı yazmak istedim.
Sanıyorum 2006 sıralarında Rusyada bir şantiyedeydim. Yapılan iş ve işçileri kontrol eden bir görevle epey yürüdüm. Firma alt taşerondu. Çalıştığımız sahayla ana firma arası yaklaşık 2 km, yemekhane ve sahamız arası yine 2 km uzaklıktaydı. Saha ise 400m x 800m yaklaşık uzunlukta bir bölgeydi. Yemek için (mesai olduğu için sahaya dönüyorduk) günde 2 kere servis olmasına rağmen yürüyordum. Yine ana firmaya yaklaşık en az günde 2 kere yürüyordum. Nadiren acilse araç kullandığım olmuştur. Saha da ise in çık merdiven harici çoğunlukla yürümem gerekiyordu.
Kahvaltımı sabah erken saatte tıka basa ekmek katkılı yapıyordum. Öğlen, ekmek dilimlerinin sayısı en fazla 6 idi. Sadece akşam yemeklerinde hiç ekmek yememeye çalışıyor, sıkışırsam 1 dilim ekmek tüketiyordum. Onun haricinde bana verilen yemeğin tamamını bitiriyordum. Bu şekilde çalışmama rağmen gece yarısından önce uyumaz, bazen 2-3 lere kadar uyanık kalırdım. Açlıktan yatamayacağımı düşündüğüm hallerde ya bir meyve ya da bir snickers yerdim. Gün içinde sürekli sıvı tüketirdim.
Bu şekilde sadece son 3 ayı geçirdim. Yaklaşık 1.75 boy ve 90 kilo iken döndüğümde baktım 70 kiloyum. Bunları yaparken 2 şey problem oldu. Pantolon kemeri delmek ve açlıktan uyuyamamak. Şimdi kilomu sormayın.
Kısacası, Benim gibi aç yatın demiyorum ama akşamları geç saatlerde yemek yemeyin, düzenli yemek alışkanlığınız olsun (bana kalırsa akşam harici istediğiniz kadar tüketin), bir arkadaşımın da, dediği gibi uzun yürüyüşleri ihmal etmeyin. Yürümek, akşamları yemek saatine ve miktarına dikkat edin. Karşılığını alırsınız.