Merhabalar,
Yaklaşık 1 ay önce Superonline'nın VDSL tarifesine geçiş yapmıştım. Fakat dün itibari ile AKK dolduğundan hız düşümü oldu. Bilinçli bir İnternet kullanıcısı olarak normal prosedür deyip, geçtim. Fakat birden aklıma takıldı bir speedtest yapayım dedim, bir ne göreyim? Download 2.70MB Upload ise 0.65 şimdi buraya kadar her şey iyi, hoş. Fakat imzaladığım Taahhütname'de sadece AKK aşıldığı zaman Download yani indirme hızının düşeceği, upload hızının düşeceği hakkında hiç bir maddenin yer almadığını gördüm. VDSL'lerin upload hızları 2MB'dir. Dün geceden beri 4, 5 defa aradım kendilerini fakat "bizim yapabileceğimiz bir şey yok, AKK düşünce, upload hızıda otomatik olarak düşüyor" denildi. Şimdi asıl sorum şu; Benim imzaladığım taahhütname'de böyle bir olayın gerçekleşeceği yazmıyor. Daha doğrusu uplaod hızında kota vb olduğuna dair ve ya hızının 0.65MB düşeceği yazmıyor. Doğal olarak burada hukuki açıdan benim aleyhime bir olay söz konusu. Ben, upload hızımın düşeceğine dair bir madde imzalamamışım. Doğal olarakta bunu yapmaya haklarının olduğunu da düşünmüyorum. Sizin için imzaladığım taahhütname'nin örneğini aşağıya link olarak koyuyorum(boş, örnektir). Bu konuda yasal haklarımız nelerdir?
http://s2.superonline.net/DeviceDocu...hhutnamesi.pdf
Hocam sistemleri nasıl bilmiyorum ama ben 75gb akk yi aşınca mail ve telefona mesaj geliyor akk dolmuştur diye ancak 150-200 gb olsa bile hız düşmüyor.