DA sı yüksek sitelerden aldığınız tanıtım yazıları iyi sıralama elde ederken içerisinde size link verdiği için güçlü etki ediyor. PA sı yüksekse etkisi size otorite akışının yükselikliği olarak geri dönerken tanıtım yazınızın PA sı da doğal olarak daha yüksek oluyor. Bazen bir siteden yazı alıyorsunuz çok daha fazla etki ediyor derken bazende tam tersi oluyor.
Google sıralamalarında en hızlı yükselme metodu halen aynıdır. Doğrudan anahtar kelimeye düzenli azar azar link almaktır. Ancak bu durumda sürekli aynı anahtar kelimeden link aldığınız için SPAMa düşersiniz ve dolayısıyla yükselmek yerine gerileme kaçınılmaz olur. Bunun MOZ tarafından yayınlanmış birde deneyi vardı İngilizce olarak.
Bunun bir panzehiri olmakla birlikte doğrudan açık url, marka adına linkleme yaparak bunu zamana yaymak çok daha etkili ama uzun süreli bir çalışma olmakta.
Anahtar kelime spamına düşmeden hızla yükselmenin yolu şudur;
Google plus, facebook, twitter, tumblr, instegram vs gibi farklı sosyal medya hesapları edinin.
Mümkünse farklı bilgisayarlardan, değilse IPdeğiştirici kullanarak o gün içerisinde yayınlanan tanıtım yazıları içerisinden kaç adet anahtar kelime link aldıysanız, aynı sayıda url linkide herkese açık olacak biçimde sosyal medya hesaplarından paylaşın.
Bu şekilde spama düşmeyeceğiniz gibi rekabete bağlı olarak çok kısa sürede (10 gün ile-90 gün arasında) nasıl yükseliyorsunuz görme şansınız olacaktır.
Eğer link aldığınız kelimeler ana domain içerisinde geçiyorsa ne kadar alırsanız alın zamana yaydığınız sürece spama girmezsiniz. Zaten domain seçimi de buradan ötürü işe yarıyor.
Linklerin her türlüsü işe yarıyor. Gggle ın sistemine ne oldu bilemiyorum ama tekrar geriye doğru benzer bir hareket görünüyor. Bunun nedeni google ında yaptığı açıklamaya bağlı olarak artık yapay zeka kullanıyor olmaları fakat bu zekanın henüz bebek olup öğrenme evresinde olmasıdır. Her şeye bir nevi başından başlandığından artık kendi kendine öğrenmeye programlı bir arama motoru algoritması çalışıyor.
Günümüzün en büyük seo tekniği yukarıda anlattığımdır. Bu yöntemle gelemeyeceğiniz kelime yoktur. Ama baya bir sosyal medya hesabınız olması gerekiyor ki en değerlileri google plus ve twitter dır.
Bunu birde özgün ve sağlam içerikle beslerseniz spama girme riskiniz iyice düşer. Tanıtım yazılarının en büyük önemi kendi içinde alakasız dahi olsa sizinle alakalı bir içeriğe sahip sayfa meydana getiriyor olmalarıdır.
Alakalılık konusu her sektörde aynı kolaylıkta değil.
Birde şu var. Paket satın alıp aynı yazıyı 50 farklı sitede yayınlasanız bile ilk 6 içinde gerilemeye neden olabilirken uzun vadede eğer faydalı bir siteyseniz ve güçlü tekil backlinklerde alıyorsanız o paketler bir dite yaşı ilerledikçe fayda sağlamaya başlamaktadır.
Son dönemlerde tekil backlinklerin, tanıtım yazılarından daha etkili olduğunu görmeye başladım. Özellikle şu son derin google güncellemesinden sonra böyle bir değişim açıkça görülür oldu.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:11:34 -->-> Daha önceki mesaj 22:09:45 --
Bugün 2016 nın seo teknikleri anlamında en güçlü seocu elinde en çok farklı sosyal medya hesabı bulunandır.