Merhaba herkese hayırlı işler,
WP sitem için web hosting kullanıyorum. Trafik, Disk Alanı, E Posta, Sub Domain, MySQL Veritabanı limitsiz bir paket. Ancak ben memnun değilim. Çok fazla sunucu hatası, yavaşlık sıkıntısı çekiyorum. Bir arkadaş vps kullan dedi ancak bu konuda bilgim yok. Sorularıma geçersem;
1. VPS ye geçtiğimde şahsi olarak benim yapmam gereken bir işlem oluyor mu, sıkıntı, kopukluk, bağlantı problemi vs de firma her şeyi halleder mi yoksa benim de yapmam gerekenler var mı? Bir yerde okudum bu işten anlamıyorsanız geçmeyin demişti.
2. VPS'lere bakıyorum bunların en düşüğü yani başlangıç paketi 1 çekirdek 1 RAM, 30-40 GB Disk, 1-2 GB aylık trafik vs. Başlangıç paketi limitsiz bir web hostingden daha mı hızlıdır, daha mı iyidir? Kısaca şu anda kullandığımı bırakıp ona geçmeye değer mi yoksa daha üst paket mi almak lazım?
Yorum yazarsanız sevinirim.
Size vereceğim en iyi tavsiyeler;
1- Bilmediğiniz firma ile asla çalışmayi, çalişmak istediğiniz firma ile mutlaka hakkında araştirmalar ve destek nasıl sağlıyorlar yardımcı oluyorlar mi mutlaka sizin için önemli bir hususdur.
2- A firmasi 5 tl'ye B firmasi 20 tl C firmasi 15 tl'ye hizmet sağliyor özelliklerin hepsi ayni diyelim ucuz etin yahnisi iyi olmaz ama pahalı sağliyor diyede kaliteli olacak anlamina gelmez.
3- Güzel bir optimazyon ile hosting iyi olur.Burdan optimazyon önemlidir.
4- TR firmalari ile çalışmaniz tavsiye ederim iletişim burda önemli bir etkendir.
5- İlk kez vds geçiş yapacaksiniz sanirim bu konuda firmanızı çok iyi araştırmanız gerekmektedir ve geçiş sırasında hitleriniz yeri gelecek sorunlar yaşayıp düşmeler olacak ve bu sorunlar zamanla tamamen düzelip sorunsuz hala gelecek ancak sizin bu konuda sakın olmaniz gerekecek.
6- A firmasi ile çalısıyorsunuz sorununuz yok kafaniz rahat ancak B firmasi geliyor siz diyorkı ayni şeyleri yaparız sorun yasamazsiniz size A firmasinin verdiği fiyatin yarısına hizmet sağlayariz diyor şimdi maliyette sıkıntı yaşamiyorsaniz aç gözlüğün lüzumu yok onun için rahatlığınızı bozmanin bir anlami yok.