Neden negatif tutar kullanmıyorsun? Satış işlemi yapıldığında müşteriyi borçlandırmak için -100, tahsilat yapıldığında da 100 TL tutar gir. Böylece sadece SUM ile istediğin sonucu alabilirsin ve tutarın yönünü belirtmek için bir ek bir sütuna(trans_type) da ihtiyacın kalmaz.
Ya da olaya daha muhasebesel yaklaşmak istiyorsan, borç ve alacak için ayrı sütunlar oluştur ve câriyi hesaplarken her ikisi sütunu da SUM ile topla. Daha sonra göstermek istediğin ekranda yazılım ile dört işlemini yaparsın.
Neden negatif tutar kullanmıyorum? çünki aynı veritabanını İşyerimizde kullandığımız muhasebe programı kullanıyor.
Ben ön muhasebe programının bazı bölümlerini web e aktarmak istiyorum. daha sonra mobil versiyon da ekleyeceğim. Cari hesaplar her yerde olmuş olacak. veritabanı ve yapısı ile o yüzden oynayamıyorum.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:00:06 -->-> Daha önceki mesaj 10:55:53 --
<%
Set iletcen = server.CreateObject("ADODB.Recordset")
mbag="select * from contact_trans LEFT JOIN contact ON contact_trans.contact_id = contact.id where contact_id = '2' order by trans_date desc;"
iletcen.Open mbag, bag,1,3
If not iletcen.eof then
while not iletcen.eof
%>şu kod ile şuanda 2 nolu id ye sahip müşteriyi listeleyebiliyorum. kendimi.
şuanda ekran görüntüsü bu şekilde..
en alta Genel toplam ekleyip. Toplam cari tutatını göstermek istiyorum hepsi bu.
Cari açılış işlemi ve
Satış Debit yönünde
Tahsilat ise
Credit yönünde çalışıyor.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:52:32 -->-> Daha önceki mesaj 11:00:06 --
<%
if iletcen("_right") = "CARI_BORC_DEKONTU" Then
Response.Write("+" & iletcen("amount") &"")
elseif iletcen("_right") = "CARI_ALACAK_DEKONTU" Then
Response.Write("-" & iletcen("amount") &"")
Else
Response.Write("+" & iletcen("amount") &"")
End If
%>Tutarların girildiği kısmı biraz düzenledim.
trans_type den düzgün sonuç alamadım. bende
_right isimli stuna yöneldim. o kısım daha verimli sonuç verdi.
ekran çıktısı şu şekilde ama
Response.Write("+" & iletcen("amount") &"") şeklinde + ve - eklediğim için toplama işlemini nasıl yaparım bilemiyorum.