selam arkadaşlar

geçen ay alanadlari.com'da bir domain almak için teklif verdim, 1000 tl için anlaştık.

ödememi yapmadım, yani ticaret gerçekleşmedi.

sonra bana 150 tl platform komisyonu ödemesi diye bir ödeme yapmam söylendi, yaklaşık 1 buçuk ay bildirim olarak geldi, ödeyin vs diye.

bu arada farklı bi domain için ödeme yaptım, bu esnada bu eski işlemden kalan transfer komisyonu da bana fatura edildiği için ödedim, ama satış sürecek diye düşündüğüm için.

şimdi baktım ki, yukarıdaki domain transferi iptal olmuş çok önceden. ancak alanadları, benden 150 tl komisyonunu aldı. domain için de ödeme yapmadım, satıcı iptal etmiş, fiyatı değiştirmiş...

bu parayı kolay mı kazanıyoruz yani, hiçbir şey sunmadıkları, ortada olmayan bir hizmet için böyle bi komisyon mu olur? 100 bin tl lik bir domain söz konusu olsaydı, benden 15 bin tl mi alacaklardı?

domain arama, kolayca erişme vs yönlerini seviyorum ama böyle ilginç, saçma bir durum yaşadım. geri ödeme istiyorum dediğimde de, sözleşmede belirtiliyor, platform komisyonu vsvs deniyor.

demem o ki böyle platformların olması lazım, ancak sadece ciro odaklı değil de, biraz müşteri odaklı, insan odaklı bir şeyler çıkar umarım.

ek açıklama: problemi çözmek için kendileriyle görüştük, yardımcı olmaya çalışıyorlar bu açıdan teşekkür etmem lazım.

ayrıca, neden ödemeyeceğiniz para için teklif veriyorsun diyen arkadaşlara cevaben;

bir açık arttırma yoktu arkadaşlar. sadece satılıktı, teklif verdim, onay verildi. kimsenin teklifini engellemedim, belki zaman çaldım biraz, o da 5 dakikadır en fazla. ama suç bende bunu kabul ediyorum tabii ki. haklısınız.