Anladığım kadarıyla 10 yıl gibi uzun bir süre paranızı tutmayacaksanız. Orta vadede buna yönelik fikir olması açısından birkaç şeyden bahsedeyim.
Genelde tercih edilen Dolar, Altın, Faiz, Konut yatırımlarının son 5 yılına baktığımızda aralarında en çok dolar kazandırdı. Tabi doların ne olacağı hiç belli değil. Altına çıplanması dahi gündemde. Yükselebilir de düşebilir de öngörmek çok zor yada ben şuanda öngöremiyorum.
Zaten risksiz yatırım düşündüğünüz için konut ve faizden devam edeyim:
Konut yatırımı faizden daha fazla kazandırdı. Eylülde endeks 161,4 gerçekleşmişti. Bunun dışında faizde kazandırıyor hatta şuanda bankalar %14e yakın faizde veriyorlar fakat bu ancak paranızı enflasyondan korur. Yani faizi alıp bugün harcarsanız 5 yıl sonunda elinizde kayda değer pek bir şey kalmaz. Yine faiz oranlarının 1-2 puan indirilebileceği söyleniyor fakat indirilse dahi çok da bir şey değişmez yine getirisi enflasyondan korur diye düşünüyorum.
Fon kısmına gelince birçok tip fon var. Risksiz fonlar arasında B tipi likitler yer alıyor. B tipi likit fonlar genelde enflasyonun altında getiri sağlıyor. A tipi veya Byf vb. fonlarda var daha yüksek getirili olabiliyor fakat bunlarında riski epppeyy yüksek.
Bağlayacak olursam risk almak istemiyorum diyorsanız orta vadede b tipi fon veya mevduat tercih edebilirsiniz. Bir de konutta iyi olabilir. Konut şimdilik faizden yüksek getiri sağlıyor. Önemli olan enflasyondan korunmak

kişisel olarak da faize pek sıcak bakmıyorum ben. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama ne zaman faiz alsam işlerim ters gidiyor. Çok denedim.
Risksiz b tipi fon tercih edin diyeceğim son olarak abinizi dinleyin keza o da b tipi fonlardan bahsediyorsa aynı şekilde konut yatırımı da ideal. Para zor kazanılıyor ve seçimleriniz güzel. Riske atmayın.