ceyhunakturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba sitem 4.sayfada 1 yılı aşkın yaşı var. Kelimesinde ilk sayfaya almaya çalışıyorum. Tamamı ile özgün makalem ve içerisinden kelimeme çıkan 1 adet link veriyorum. Gayet iyi sitelerden tanıtım alıyorum 1 ay oldu yaprak kıpırdamadı.

Sabredip, ara ara tanıtım almaya devam etmelimiyim sizce?
Şimdi öncelikle "kelimeme link çıkıyorum" demenizden, anchor text'leri farklılaştırarak link almadıgınızı varsayıyorum. Bu durumda keyword over-optimization cezası almıs olabilirsiniz.

Diğer bi konu zamanlama, hangi aralıklarla aldınız tanıtım yazılarını? ve gayet iyi siteler demişsiniz ama hangi konuda iyiler? alexa mı iyi, PA DA mı iyi?

pm atarsanız inceleyebilirim.

---

Genel olarak üstteki tartışma içinse yorumumu yapayım;
Tanıtım yazısı aslında şu işe yarıyor. Link aldıgınız site sizin hedeflediğiniz kelimenin micro-sektörüne girmiş oluyor. yani o kelimede tanıtım yazısı aldıgınız site de cıkıyor 5. 6. sayfada belki daha altlarda. dolayısıyla o kelimede otoritelerden biri arasına girmiş olan bi siteden link almıs oluyorsunuz, tanıtım yazısını daha etkili yapan şey bu.

O yüzden, çok net belirteyim, aldıgınız tanıtım yazısının sitenize o "kelimede" vereceği fayda oranı, o tanıtım yazısının kendisinin o kelimede kacıncı sıraya oturduguyla dogrudan orantılı. (yüksek rekabetli kelimeleri istisna bırakıyorum, oralarda bi tanıtım yazısı sıralamaya dahi giremez, oyun oyna gibi)

Tanıtım yazısının da kacıncı sıraya oturacağını belirleyen şey büyük oranda sitenin Domain Authority'si ve mümkünse de içerik benzerliği.