Programlama çok geniş bir yelpaze. Geleceğin ve günümüzün alanı giyilebilir teknolojileri programlama.
Burada ki arkadaşlar kendi bildikleri dilleri size önerir. Başka dile hakim değil ki neyi kıyaslasın da size sunsun
objectC -ios-macos-tvOS
Java- android
c++-hardware
c#/delphi- windows-ios-macos-linux-android-tvOS fakat native değil tam olarak. Wrapper aracılığıyla derliyorlar yani bir marangoza gidiyorsunuz fakat işi marangozun amca oğlu yapıyor. İzlemiş, sormuş, denemiş öğrenmiş bir şekil yani
Yaptığınız tasarımlar ile güzel uygulamalar ortaya çıkartabilirsiniz.
Programlamayı adam gibi öğrendikten sonra oyun motorları ile oyunlar yaparak; yazılım ve algoritmik bilginizi geliştirebilirsiniz.
Mutlaka bir kitap alın. O kitabı okumadan programlamaya girmeyin. Video izleyin. Bloglara takılın. Aktif ama pek önemsenmeyen bloglarda sorular sorun. Adam zaten programlama öğretme amacıyla açmış o blogu eee kimsede ilgi göstermezken elinde sadece siz varsınız (: adam sizi yedirir içirir öğretir yollar evinize.(Bir programcı blogu dramı!)
Yukarıda yazdıklarımı İngilizceniz olmadan öğrenemezsiniz. Öğrendim sanırsınız yanılırsınız.
Kimse sizin kodları ezbere yazıp yazmadığınıza bakmayacak yabancı ülkelerde;
bu adam google dan araştırma yapabiliyor mu?
Kitaplarda yazan kodlama algoritmalarını anlayabiliyor mu?
Sorularının cevaplarını arayacaklar. Kimse cahil insan istemez, sürekli kendini geliştirecek köle ister.
Hazır konu açılmışken;
İş ilanlarında masaüstü yazılımcı arıyorum diyip html/ps bilgisi olması şart diyen iş verenlerin geçmiş bayramlarını kutluyorum.