Ivan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhabalar,
13 yaşımdan beri tasarımcılıkla uğraşıyorum, bu sene 4.senem. Senede 15.000 TL kazanıyorum, bu miktarın çoğunluğu 3 aylık yaz tatilinde diğerleri de okuldan kalan zamanlarda yaptığım işlerle. Artık teknik işlere yönelmek istiyorum, daha çok geçerliliği olduğuna inanıyorum. Bundan dolayı programlama öğrenmeye karar verdim. Geleceği olan ve başarılı bulduğunuz, öğren dediğiniz dil veya diller hangisidir ? Ve bu dilleri öğrenmem için en yararlı kaynaklar nelerdir ?

Not-1: Bu sene İsviçre'ye yerleşme gibi bir planım var, dolayısıyla oradaki pazara hitap edeceğim.
Dostum,

Yazılıma erken yaşta başlamana sevindim umarım başarına dahada çok başarı katarsın.

Hangi programlama dilini öğreneyim sorusuna cevap vermeyeceğim. Bu tamamen kişinin kendi kararı olmalı. Senin içine hangi dil siniyorsa ondan başlayabilirsin. Ama en önemli şey yazılımın algoritmasının nasıl çalıştığını bilmektir. Eğer bunu bilirsen zaten hangi dile başlayayım demezsin.

Yazılımcı dediğin zaman çoğu dile hızlı bir şekilde aşina olmalıdır.

Ama tabi ki her zaman en iyi bildiğin bir branş olmalı. Ve en azından çözümleyecek kadar diğer dillerde de başarını kaybetmemelisin.

Konuyu fazla uzatmama gerek yok. Yurt dışı avantaj olabilir tartışılır.
Yazılım konusunda da seçim sana kalmış her dilin kendine göre avantajları/dezavantajları var bunları burada yazmak olmaz. İyi araştır hangisi hoşuna giderse başla.

Zaten zamanla kafanda bazı şeyler oturmaya başlayacaktır. En doğru yolu o zaman belirleye bilirsin.