2 aylık siteyle 2 - 3 bin hite ulaşmanın nadir bir durum olduğunu ve ancak ekip çalışmasıyla olağanüstü bir çalışmanın karışımı...halinde mümkün olabileceğini düşünüyorum. İmkansız değil ama öyle "Çok rahat" ulaşılabilecek bir durum da değil. En azından normal şartlar altında. Birtakım enteresan, etkili hileler falan yapılmasını konu dışı tutuyorum - benim tercih etmediğim bir şekil.

2 yıl 4 ay önce açılmış ve 2 yıl önce Adsense'e kabul edilmiş olan genel web sitemin günlük tekil ziyaretçi sayısı 900 - 1000 kişi arasında şu günlerde. 1000 kişi etrafında dönmesi de son 1 - 2 ay içinde oldu. Yüzde 80 oranında kendi başıma çalışarak, makalelerin büyük kısmını kendim yazarak (Şu anda 1207 özgün makale), sosyal medya platformlarında aktif olarak (Bunun önemine biraz geç uyandım, daha erken başlasaydım biraz daha iyi bir noktada olabilirdim) bu noktaya getirebildim. Hedefim 5000 ziyaretçi ama bunu hiç de kolay bulmuyorum, çok çalışma, disiplin ve sabır istiyor.

Ölçü olsun diye yazdım bu bilgileri. Başlangıç noktasında benim kadar cahil olmayan ve birkaç kişiden yardım alan biri daha iyisini yapabilir. Sıfır bilgiyle girdim neredeyse, bir süre başkaları için makale yazdıktan sonra başladım. Her şeyi Google'a ve müşterilerime sora sora öğrendim, arada bir sürü yanlışlar yaptım. Fotoğrafları doğru dürüst isimlendirmenin önemini bile epey zaman sonra öğrendim mesela.

Çok çalışmak gerekiyor, çok çok. Üçkağıt tavsiye etmiyorum, hilesi elinde patlamayanı görmedim. Uzun vadeli düşünüyorsanız dürüst çalışın derim.