Aslında doğru bir yapılanma (sonrasında doğru bir planlama ile hareket edildiğinde) ile 0 kayıt edilmiş bir domainle bile gayet iyi sıralara gelinebilir bence.
Bir kardeşim var. Bu işlere meraklı olduğu için ona deneyimlerimi aktarıyorum. Ama ona balığı tutp vermek yerine git oltanı şöyle al, şöyle yem tak şurada avlan vs.. yöntemler ile balık tutmayı öğretmeye çalışıyorum. Şansa da azimli keyifle ilerliyoruz.
Kurye şirketi açacaklardı. Dedim önce paravanları oluşturalım. Nedir alt anahtar kelimeler onları tespit ettik.. örnek : kuryeci kelimesinden başladık. Bir domain aldık, tek sayfalık bir wp site kurduk. İyi bir makale yazarı olmasada elinden geldiğince önerilerime uyarak bir yazı hazırladı. Siteyi kurduk şu an ikinci sayfanın ortasında.. ( Domaini alalı 15 gün oluyor sitede her halde 10 gün önce filan açıldı, ilk günden beri orada) Özellikle müdahale etmiyorum ki öğrensin diye.. Hatalarını gösteriyorum. Başka kelimeler için de 2-3 domain daha açacağız sonra ana siteyi açıp onları kendimize göre doğru bir şekilde yönlendireceğiz. Tabii bu arada başka bir paravanımız da "kurye fiyatları" kelimesinde önce 6.7 sayfalardan giriş yapmıştı. şu anda 3. sayfanın ortasına geldi ki o paravan 1,2 ay içinde (hatta daha kısa zamanda) bu gidişle ilk sayfaya %99 çıkar diye düşünüyorum. Ana site daha ortada yok ama kuryeci diye yapılan aramalarda marka ibaremiz google önermelerinde çıkmaya başladı bile.. İlerleyen dönem içinde amacımız kurye kelimesinde önermelerde çıkmak..
Paravan işi biraz da planlı hareket işi bence