peki hocam, 200-300 ün üzerinde faktör var, google chrome sayesinde sitede kalma süresinden, scroll'una kadar veriye sahip artık, sosyal imlemeler anlık takip ediliyor, vs vs vs.
hepsini bende biliyorum. ama size tek bir soru sorucam.
sizden yeni bi siteye seo yapmanızı istesem. ama
sadece backlink'i yasaklasam. istediğiniz kadar süreniz var.
- kodlamayı istediğiniz kadar kaliteli yapabilirsiniz.
- backlink olarak görülmeden sosyal medya imlemeleri yapma hakkınız var.
- adwords ve diğer platformlarda istediğiniz kadar reklam verebilirsiniz.
- site içi seo'yu mükemmele yakınsayın
- mobile %100 uyumlu olsun
- içerik isterseniz 1000+ kelime'den oluşsun, ve mükemmel anlaşılır ve güzel olsun.
ama.. backlinki yasaklıyorum. tanıtım yazısından ya da herhangi bi şekilde backlink almayacaksınız siteye. başarı sağlayabilir misiniz?
Dostum soruna cevap vermeden önce şunu söylemek isterim.
Konu, en azından bu konuda yazdığım şey seo nasıl yapılır değil, sadece yukarıda yazan seo yönteminin çok ama çok fazla eski ve artık tek başına bir geçerliliği olmamasını anlatmak istememden kaynaklıydı.
Gelelim soruna,
Güzel bir konuya değinmissin aslında. Evet backlinkin önemini seninle tabikide tartışacak değilim. Fakat nasıl backlink?
Örneğin 100 bin tane forum, 100 bin tane hiç ziyaretçisi olmayan paravan blog, 1 milyon tane ziyaretçi defteri ve aklına gelebilecek gereksiz ne kadar link varsa topla, 1 tane (siteler örnek sadece) PCNet, Webrazzi, günlük 500k lık herhangi bir haber sitesi, tanıtımları ile bir tutamazsın.
Tabiki de backlink veya tanıtım yazısı önemsiz demiyorum.
Ama insanların azında bir sakızdır gidiyor.
- Backlink aldım.
- Tanıtım yazısı aldım.
- Paravan açtım...
Aslında aldığı hiç bir şey yok. bu tür linkler ya da tanıtım yazıları 5-10 liraya alabileceğin şeyler değil.
bak sana ne göstereceğim...
son açtığım 2 aylık olan bir sitemin ziyaret görüntüsü...
Hani kimseye bir yalan borcum yok, bu yüzden yemine de gerek yok ama tek yaptığım geçen hafta 3 tane kaliteli siteden tanıtım yazısı yazdırdım. Ondan önceki yükseliş için tek yaptığım çalışmak oldu. Zaten forumdaki bir çok kişi sitemi bilir ve takip eder. Hatta bazı konularda yükseliş hakkında tartışırız ve sonuçları izleriz.
Burada anlatmaya çalıştığım bir başarı hikayesi değil...
Demek istediğim bir backlink çalışması yapmadan da (içerik odaklı site için) başarılı olmak mümkün.
Dostum artık zaman değişti. Zamanında insanlar sadece paravan bloglarla kaliteli işlerin önüne geçiyor diye google bunlara çok fazla önlem almaya başladı.
Kısaca, evet backlink / tanıtım / reklam önemlidir. Ve evet backlink olmadan da başarı elde edilebilir...
Umarım aklımdakileri doğru aktarabilmişimdir.