s7e7v7e7n7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Konuyu açan arkadaş PR değerlerinden bahsetmiş"

- PR değerleri yaklaşık 2 yıldır güncellenmiyor. Yani gözüken tüm PR değerleri 2 yıl öncesine ait ve güncel değiller. En önce bunu düzeltelim. Artık PR değeri filan yok...

---------------------------------------------------

"1 ay boyunca hepsine her gün özgün yazı girdim. En düşüğü 250 kelime. Tamamen özgün."

- 1 ay boyunca günde 1 özgün yazıyla 250 kelime vs...? Bu işler sence artık bu kadar kolay mı?

Yani 250 kelimelik 30 makale alsan günde bir bir eklesen paravan blogun prim mi yapıyor ?

E madem işin anahtarı bu kurayım 30 paravan site hepsine günde 1 yazı oradan anchor link filan başarıya erişeyim?

Dostum üzerinden çok geçti ama artık bu türde direk seo yapmaya çalışılan sitelere iyilik yerine kötülük yapılıyor. Ne yazık ki insanlar bunu yaptıktan sonra bir hareket göremeyince anlıyor. (konu sahibinde olduğu gibi...)

-------------------------------------

Şimdi dönelim sizin dediklerinize...

ya öyle bi konuşuyosunuz ki hocam sanki o yıllara göre çok farklı bişey yapıyosunuz siz şu an.

- Aslında yaptığım her şey farklı evet. Yukarıda arkadaşın yazdığı yöntem eskiden işe yarıyordu belki. Ama artık geçerliliğini yitirmiş. Tarihin tozlu sayfalarına karışmış olan yöntemler.

hala geçerli olan şeyler aynı; özgün içerik, backlink. ha noldu backlink, tanıtım yazısından geldi yahut paravandan geldi;

- Aynı değil hiçbir şey. İşin içinde doğallık şart. Özgün dediğiniz içerik 250 kelime olsun diye uzattıkça uzatılan rewriteden başka birşey değil.

Önemli olan tanıtım yazısının çöp sitelerden ya da 1 aylık sitelerden alınan yazılar olması değil. Tanıtım yazısı temelinde belli bir ziyaretçisi olan ve yazılan yazı ile insanların etkilişime girmesi ile ilgilidir.

sonucta backlink yani. ne değişti?

Çok şey değişti be dostum...

Kalite
Kodlama
Kullanıcının site ile etkilişimi
Sosyal medya
Mobil kullanım
İç Seo (snippetten - url yapısına kadar)
Reklam
Gerçek ve kaliteli tanıtım
-İstersen daha listeyi uzatabilirim...

Artık insanlar bunlar üzerinde tartışıp SEO inceliklerini konuşurken. Siteme gelen kullanıcıyı sırf seo için nasıl daha fazla sitede tutabilirimi deli gibi araştırırken bu konu bana o yüzden komik geldi...

Evet dostum çokça şey değişti... Çoook..
peki hocam, 200-300 ün üzerinde faktör var, google chrome sayesinde sitede kalma süresinden, scroll'una kadar veriye sahip artık, sosyal imlemeler anlık takip ediliyor, vs vs vs.

hepsini bende biliyorum. ama size tek bir soru sorucam.

sizden yeni bi siteye seo yapmanızı istesem. ama sadece backlink'i yasaklasam. istediğiniz kadar süreniz var.

- kodlamayı istediğiniz kadar kaliteli yapabilirsiniz.
- backlink olarak görülmeden sosyal medya imlemeleri yapma hakkınız var.
- adwords ve diğer platformlarda istediğiniz kadar reklam verebilirsiniz.
- site içi seo'yu mükemmele yakınsayın
- mobile %100 uyumlu olsun
- içerik isterseniz 1000+ kelime'den oluşsun, ve mükemmel anlaşılır ve güzel olsun.

ama.. backlinki yasaklıyorum. tanıtım yazısından ya da herhangi bi şekilde backlink almayacaksınız siteye. başarı sağlayabilir misiniz?