bu veriyi hepsiburada.com kendisimi verdi size? Yada nasıl bu veriye ulaştınız?
Kategoriniz fazla rekabet içermeyen bir kategori gibi geliyor. Öyleki hepsiburada yıllardır kendi sektörünün lokomotifi durumunda. Siz kalkıpta 15-20 paravan siteyle benim iki katım satış yapıyor derseniz bu çok mantıklı gelmiyor bana. Bu benim şahsi fikrimdir. Eğer dediğiniz gibi basit olsaydı, bir defaya mahsus size 10.000 tl verip paravanları oluşturtup sizin sitenizin hemen altına yerleşebilirim fikrini getirdi aklıma. Sonuçta bir konunuzda binlerce tl karşılığı paravan bloglar açıyorsunuz. O zaman bende size o paketten istediğimi söyleyim hatta hepsiburada.com un yarısını değil 5 te 1 ini satmaya razıyım.
katılıyorum.
şimdi organik ilk 2 sıradakilerin zaten aldığı click sizin 2 katınız. hepsiburada markasından dolayı ctr'si de yüksek olacaktır. bir de e-ticaretteki marka güvenilirliğinin önemini baz alırsak, sadece "hepsiburada" adı sayesinde, satış conversion rate'i de bi 2 katınızdan fazladır. yani en az bi 5-6 katınız satışı organik sonuclardan yapar. bir de üstüne çok büyük bütçelerle adwords kampanyaları yaptıklarını varsayarsak -ki zararına kimse reklam kampanyası yapmaz- oradan da bi o kadar extra satış yapıyorlardır. bu da bi 10-15 katınız demek en az.
özetle marka önemini, ve reklam kampanyalarını çok yabana atmamak gerekir, seo tabiiki önemli orası ayrı.