ben daha önce 2 kez ukraynaya gitmiş biriyim. ama ben fuhuş, bel altı için değil sadece gezmek için gitmiştim. ordada zaten bi kız arkadaş vardı. 1,5 yıldır tanıdığım. birlikte gezdik tozduk. yedik içtik. hiç unutamam çocuk gibi parta salıncakta sallandığımız zamanları
biletli otobüslerin biletini nerden alındığını bilmezken biri çıkarıp vermişti. bi kadın aradığım adrese kadar götürmüştü beni. otelin adresini sorduğum biri bilmeyince yandaki duraktaki neredeyse tüm kişilere sormuştu.
demem şu, ukraynalılar çok iyi insanlar. ama biz millet olarak tanımıyoruz onları. hep aklımıza bel altı geliyor. adı çıkmış bir kere. ama uzun süredir onlarla konuşan, onları bilen biri olarak nasıl insanlar olduklarını bildiğim için evleneceğim kızda ukraynalı olacak. hatta anneme bile diyorum, yabancı kız getireceğim diye
sözün özü, insan olarak milliyetin, dinin hiç özelliği yok. ukraynadakide, türkiyedekide insan. burdaki kızlar geç kaldıklarından nasıl ailelerine haber veriyorsa ordaki kızda annesine haber veriyor. onun anneside merak ediyor. bu güne kadar birçok mutlu/mutsuz türk-ukraynalı evliliği var. hatta 3-4 tanesiyle konuşmuşumdur.