Abdullah Çiftçiden madde madde güzel bir analiz:
-Rusya/Putin, Suriye'deki Hava Kuvvetlerine geri çekilme emri vermiş. Tartus’taki deniz üssü ile Hmeymim’deki hava üssü çalışmaya devam
-Putin'in bu ani kararı herkes için sürpriz olsa da hesabımı takip edenler için sürpriz değil.
(11mart - Tarih yine tekerrür ediyor.Bu süreç Osmanlı süreci gibi olmayacak.Rusya ani bir kararla dönüp Türkiye ile masaya oturursa şaşırmayın)
-Putin, Suriye'de bir geleceği olmadığını küreselcilerin Rusya için hazırladığı tezgahı gördü Hava Üslerini garantiye alıp eve dönüyor
-Putin, Cenevre için pozisyon almıyor, bilakis Cenevre'yi bahane edip Suriye batağından çıkmaya çalışıyor.
-Bölgede taraflar, müttefikleri muhaliflikler, roller her an değişebilir. Nedeni de her ülke her an yeni kozlarını sahaya sürüyor
-Bölgedeki Kürt Koridoru hesabı "suya düştü". Rusya, Suriye'den çıkma düşüncesi ile tarihi Afganistan bataklığından kurtulmaya çalışıyor
-Rusya, Suriye bataklığından çıkarken, Bu kez Küreselciler Suriye'de batağa gömülecek
(13şubat - Birleşik İslam Ordusu, küreselcilerin bölgedeki Kürt koridoru hesabını bozar, Küreselciler/Haçlıların Daeş kozunu elinden alır)
-Şubat13'te sorduğum soru ekte.Rusya ve ABD'nin resmi tarafı bataktan çıkmak istiyor.Suriye'de Federasyon.
(Şubat13 - İslam ordusunun kara harekatı fikri, bölgedeki kilitlenmeyi açabilir mi? Putini de ABD'nin resmi tarafını da batalıktan kurtarabilir mi?)
-Küresel lobi, Irak'ta/Suriye'de milyondan fazla insan katletti. Sonrasında kendileri kurtarıcı, Putin bebek katili oldu
-Suriye'de Federasyon konusunda anlaşacaklarını uzun süredir burada yazmıştım. Esad'a "Butik Suriye" kalacak.
-Rusya görünürde anlaşma yaparak "kahramanca çekiliyor" algısı varama eminim Putin rüzgar gibi kaçıyor İslam Ordusu Putin'in can simidi
-ABD/Rusya masada federasyon konusunda anlaştılar iş bitti mi? Hayır bitmedi. Masadaki anlaşma çarşıya uymayacak
-Aralık11'de ve daha öncesinde de , devletler anlaşır ama süreç devam eder diye yazmıştım
(Aralık11 - Devletler anlaşır ama örgütler üzerinden savaş devam eder.Daeş Libya üzerinden Afrika'ya doğru uzanır.Afrika yeni savaş alanı.
-Kasım24'te Suriye'de devletler anlaşır ama Küreselcilerin Putin ile işi bitmez demiştim. Hala aynı görüşteyim.
(Kasım24 - Suriye'de devletler kapışır, birbirinin açığını ifşa eder.Sonuçta masaya oturur anlaşırlar.Ama küreselcilerin Putin ile işi bitmez!)
-Şubat23'te Rusya'nın ABD'nin resmi tarafı ile anlaşıp küreselcilerle iş tuttuğunu yazmıştım
(Şubat23 - Ruslar, ABD'nin resmi tarafı ile anlaşıp küresel tarafı ile iş tutuyor ama Küresel tarafın gözü Rusya topraklarında.Anlaşma anlamsız.)
-Eski tespitlerimi yazmamın amacı, yapacağım yorumlar direk eski tespitlerimle alakalı. Daha iyi anlaşılması için yeniden buraya alıyorum.
-Rusya ile İran görünürde "can ciğer" ama uzun sürmez. Kapışacaklar. İran, Rusya'ya tarihi bir kazık atacak.
-Rusya/Putin, "Sünni İslam Ordusu" fikrinden açıktan tırstı. Tırsma nedeni ordu gücünden değil siyasal/ekonomik/pazar gücünden
-Rusya'nın Suriye'de DAEŞ ile savaşacak kara gücü yok, hiçbir zamanda olmaz. Rusya karada savaşamaz.
-Suriye'de petrol şirketlerinin anlaşmasının hayata geçmesi için DAEŞ'in ortadan kalkması lazım. Bu işi Sünnilere yaptıracaklar
-İran/Şia İslam dünyasında %12-15 arası. Rusya, Dugin'in ve küreselcilerin gazı ile İran'a sarıldı ama bu ilişki devam etmeyecek
-DAEŞ'in bölgeden temizlenmesi ile bölge Sünni/Kürt/Nusayri olarak bölünecek. Kolay olmayacak. PKK'lı Kürtler bölgenin kaybedeni olacak