Hocam ATT okuyorsun ne güzel, üstünü oku paramedik doktoru muydu, ambulans doktorumuydu ondan ol(kuzenim okuyor). Hem yerleşme sıkıntın yok, direk özelde veya devlette işe başlarsın. Ben kktc'de okuyorum. Harcanacak ücret yalnızca eğitim ücreti olmuyor ne yazık ki, uçak biletleri, konaklama, yeme-içme tüm hepsini göze alarak çık yola. KKTC konusunda yardım etmeyi çok isterim aklına takılan olursa öm ile çekinmeden sorabilirsin.Okuyacağın üniversitenin, ülkemizde denkliğini mutlaka kontrol et. (Üniye değil Yöke sor)Yurtdışında okumak yeni kültürler, yabancı dil kazandırması açısından naçizane ancak dediğim gibi dolar ve euro hiç sabit durmuyor, tüm maddi külfeti göze alarak çık bu yola. Umarım hakkında hayırlısı olur, eğitim hayatında başarılar.
Hocam belki 1 sene ingilizce eğitim için dil okuluna gidebilirim yurtdışında, sonrasında üniversiteye geçiş yapabilirim. Kıbrıs düşünmüyorum kesinlikle okuyan tanıdığım bir kaç kişi paragöz olduklarını söylediler.

marsta da okusaniz degisen bir sey olmaz. gulen olaylarindan sonra yurt disi egitim cok zorlasti. biz her sene 70 80 ogrenci kaydi yapiyorduk, gecen seneden itibaren ogrenci isi yapmiyoruz. kimsenin gunahina girmeyelim.
sizi okuturuz hic sorun olmaz diyen firmalara da guvenmeyin. kendim o isi yapiyorum, ben bile yurt disina cikma diyorum. o firmalar isin ticaretini dusunur, sizin geleceginizi degil.
yök denklik birimini arayin, detayli bilgiyi alin.
Gülen mülen olaylarını boşverin hocam. Evelallah orayla bağımız olmadığını bilen bilir

Öneriniz ve uyarınız için teşekkürler, o konuda sıkıntı olmaz inşallah.