Bugün r10'da temelde baktığımızda çoğu kişinin sorunu hit ve yeterli seviyeye ulaşamamasıdır.

Gördüğüm ve analiz ettiğim kadarıyla bunların sebeplerini ele alan bir yazı yazmak istedim.

Herkes para kazanmayı ister, herkes uğraşıyor fakat belirli başlı kişiler kazanabiliyor. Ya da istediği seviyede para kazanamıyor herkes.

R10'da 2 temel mantık var,

- Siteyi açayım, makale bölümünden yazdırayım Hızlıca parayı kaldırayım,
- Siteyi açayım, makale bölümden yazdırayım, site patlayacak diye site satış bölümünde satayım diye şekilleniyor bence.

Bugün 2-3k hite ulaşamayan arkadaşlar siteyle ilgilenip, aslında ilgilenmeyen arkadaşlardan dolayı böyle. Ben bugün şuna inanıyorum, 2 aylık siteyle bile çok rahat 2000-3000 hite ulaşılabilir. Yazdığınız makaleye göre değişiyor bu durum.

Aldığınız tanıtım yazıları ya da backlinkler artık eskisi kadar etki etmiyor, bunun hepimiz farkındayız. Google artık kullanıcıya gerçekten bilgi veren makalelere değer veriyor. Bugün haber tarzı gönderileri paylaşmanızın bir amacı yok, çünkü binlerce kişi paylaşıyor. Arama hacmi yaratacak kelimelere yönelmeniz gerekiyor.

Yukarıda dediğim gerçekten kullanıcıya bilgi veren makale olayına gelirsek, r10'da ( kusura bakmayın ama ) adam akıllı makale yazan taş çatlasa 5-10 (mecaz anlamda diyeyim. ) kişi vardır. En az 75-80 tane makale almışımdır rahat. Bunların %90'nı saçma sapan kelime ve cümlerle doluydu. Bundan sonra aylar sonra 3 makale daha aldım bugün ve sonuç aynı şekilde; anlamsız cümleler.

Ben şuna inanmaya başladım, makale işi cidden emek isteyen bir iş. Kendi yazdığım, üstünde 2.5-3 saat uğraştığım makale deli gibi hit alırken üstte bahsettiğim makaleler 10 tane hiti zor alıyor. Hit çekmek istiyorsanız cidden makaleleri oturun, emek verin siz yazın. 15 tane makale ekleyeceğinize 2 tane adam akıllı hacimki makale yazın. Ama yazacağınız konuya cidden hakim olun. Olay da burada başlıyor zaten;

Siteye gelen kullanıcıyı bir daha çekmekte sıkıntı.

Bunun için tasarımı değiştirsem de, ısı haritası çıkartıp optimize etsem de bir türlü tam istediğim verime ulaşamadım.

Önerileri bekliyorum,

Selamlar