Vakana adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Bunlar hakkındaki düşüncelerinizi de samimi olarak merak ediyorum size zahmet olmazsa iki cümleye dökebilir misiniz üstad?
çözüm sürecinin kim yüzünden ve neden başladığını önce bir araştırmanızı öneriyorum. siyaset konuşmak yasak olduğu için detaylı yazmıyorum üstü kapalı yazmak zorunda kalıyorum. kısa bir ip ucu vereyim( Abdullah gül cumhurbaşkanıyken uçakta röportaj esnasında neler söyledi ve çözüm süreci denen projenin başlamasına neden oldu? sebep oldu ve şuan kendi partisiyle papaz durumda bunuda anlamak garip. her neyse sizin eklediğiniz resimleri ben nasıl gözlemlediğimi kısaca anlatayım. ( bu benim şahsi görüşüm). çözüm süreci denen proje başladığında doğudaki halkımıza şöyle bir görüntü verdi ikinci resimdeki kişiler, bakın biz sizin hakkınızı savunuyoruz siz yıllardır sömürülüyordunuz.(Halbukı öyle bir şey yok, çünkü her kürt vatandaşımız türkiyenin istediği iline kolunu sallaya sallaya gidebiliyor ve iş kurabiliyor.) bu görünümü vermelerindeki amaç şuanki yaşanan olayların önceden planlanmış olmasından dolayıydı. hükümet mecburi olarak doğu halkını kaybetmemek için pkk yandaşlarının isteklerine uydular.( iyimi yaptılar? HAYIR) Uymasalardı ne olacaktı? bu seferde bakın hükümet doğudaki olayları bitirmek istemiyor diye gaz vereceklerdi ve iç savaş için zemin hazırlayacaklardı. yani her iki taraftanda planları hazırdı. cumhurbaşkanımızın ve diğer bakanların ikinci resimdekiler ile ilişkileri bu nedenle pekişti o zamanlar.

ben size kısa ve öz bir soru sormak istiyorum. ülkenin %49 oranında oyunu alabilen bir kuruluş, neden bomba patlatsın? veya buna ihtiyaç duysun ? zaten halkın büyük bölümü yanında bu tür olarlar onlara fayda yerine zarar verir ve veriyorda çünkü bir çok kişi bu olayları hükümete bağlıyor. siz kendinize zarar verecek bir şeyi yaparmısınız? ( Bu arada belirtmek istiyorum ben şuanki hümümet olan partili değilim bu yorumumdan dolayı inanmayacaksınız belki ama öyle.). moderatör arkadaşlarımdan rica ediyorum yorumumda arkadaşımızın merak ettiği soruya cevap vermek için siyasi kelimeler kullanmak zorunda kaldım lütfen bu nedenden dolayı banlamayın. arkadaş yorumumu okuduktan sonra bilgi versinn yorumumu editleyeyim.