Öncelikle herkese merhaba, Arkadaşlar sorunum büyük ve zor.. Bir resellerde yaklaşık 40 adet sitem mevcut.. ve bunlardan 30 tanesine yakınında saçma sapan indexler var.. Diğer bir adıyla shell sanırım.. Wordpress bölümünde konu açtım yardım için, gerekirse ücretli hallettireyim diye fakat aldığım rakamlar benim için çok çok uçuk.. Site başına dosya temizlemek için 300 TL gibi rakamlar verildi.. Ne yazık ki yaptıracak gücüm yok, bu yüzden bana vereceğiniz fikirler çok önemli, ya 30 site kurtulacak yada çöp olacak..
İlk sorun şu:
site:acilboschservisi.com yazdığınızda saçma sapan yabancı kaynaklı indexleri göreceksiniz.. Bunların hiç birisi bana ait değil ve zaten tıkladığınızda başka siteye yönleniyorsunuz direk.. Bunlara ek olarak Tanıtım yazısı gibi makaleler eklenip sürekli link çıkışı yapılıyor yabancı sitelere..
İkinci Sorun: http://tuzlakombiservisii.com/ adresine girdiğinizde göreceksiniz.. Sürekli dosya silindiği için site kapanıyor.. Ne yaptıysam çözüm üretemedim.. Sürekli aynı problemler devam ediyor ve sitelerin tamamı google tarafından dizinden kaldırıldı..
Site başı 300 TL ödemeye kalkarsam 9.000 TL gibi bir rakama tekabül ediyor ve ne yazık ki ben bu parayı 1 senede bile kazanmıyorum

Yani ya tamam ya devam diyeceğim ama bir fikrim yok nasıl kurtulacağım hakkında.. Siteye nasıl erişildiği hakkında da bir fikrim yok, reseller firmasıyla görüştüğümde sorunun bende olduğunu diğer sitelerde böyle bir sorun olmadığını ilettiler.. Bu arada sitelerin hepsi aynı tema ve eklentiye sahip değil..
Acaba siteye 301 atıp diğer sağlam sitelere mi yönlendirsem yoksa tüm siteleri yeniden mi yapsam.. 301 atsam siteler seo açısından ne kadar etkilenir.. yada yönlendireceğim siteye faydası olur mu ?
Daha önce bu sorunu yaşayan arkadaş oldu mu yada bana fikir verebilecek bir arkadaş varmı ..
Bu sorunla kısa bir zaman önce bir müşterimiz karşılaşmıştı.
Sorunu çözmek için sıkı bir temizlik gerekmektedir.
Büyük ihtimalle tasarımda yada eklentilerinin birinde bir açık var artık içeri sızmış durumdalar.
Bir çok stil çalışma yapabiliyorlar örnek bir tane webmaster tools açıyorlar sizin sitenizi oraya ekleyip sitemap index atıyorlar.
Sayfa yönlendirme ise sadece arama motorundan gelen isteklere yanıt verebilecek şekilde ayarlanmış oluyor.
Bunun çözümü ise :
Veri tabanınızı yeni kurulmuş bir sitenize atın. Sayfa ayarlarını yapın ve resim dosyalarını da atın ama klasör içlerini kontrol edin çalıştırılabilir bir dosya türü mevcutsa bunu silin. genelde .htaccess ile çalışacak dosya uzantısını ayarlamış olabilirler.
Temanızı güncel bir tema ile değiştirin. Eski eklentilerinizi kesinlikle kullanmayın.