Merhaba,
2-3 hafta kadar önce, 2 günlüğüne bir araç kiraladım. Araçı kiralayan şahış rent a car sözleşmesi ad soy ad veriliş tarihi teslim tarihi gibi şeyleri doldurdu. Ayrıca biri boş biri 2000 tl olmak üzere 2 senet imzalamamı istedi. Açık olan senet arabanın başına bi iş gelirse diye. 2000 tl olan ise kira süresinde herhangi bir trafik cezası gelirse diye söyledi. Aracı teslim alırken açık olan senedi teslim edeceğini söyledi. Tamam dedim. Ve araçı kiraladım. Araç 2 gün kullanıdım. Teslim günü teslim saattinde 5 saat önce aracı sorunsuz bir şekilde teslim ettim. Ve açık olan senedimi vermesini istedim. Açık olan senedi verdi. Fakat el çabukluğu ile eline alıp imza kısmını parça pinçik etti. Genede senedi sakladım bende duruyor.
Diğer 2000 TL lik olaran senedi ise, 10 gün sonra vereceğini söyledi. ( plakaya herhangi bir ceza gelirse diye teminat olarak tutacağını söyledi.) (Senet dediğim, araç kiralama yapılmış kırtasiyelerde kullanılan senedir. )
Şimdi bugün evime 2 tane icra kayıtı geldi. Birisi 30 Bin TL olarak. Diğeri ise 2000 TL olarak. Şimdi ben toplamda 2 senet verdim. 2000 ve boş olmak üzere. Hadi diyelim plakaya ceza geldi. Ki yok öyle bişi. Bu adam da benim bildiğim tek senedim kalmış olmasıdır. 2 Takip birden gelmesi demek 2 senet birden olması anlamına geliyor. Bana verdiği senedin sahte olup olmadığını anlıyamıyorum. İmza bölümünün parçalarını yan yan getirdiğimde benim imzama benziyor. Ama emin değilim. Bana sahte senet teslim etmişte olabilir.
Bugün bir avukata gidip vekalet verdim. Pazartesi benim adıma borça itiraz edecek. Bu itiraz işe yarar mı yaramaz mı ?
Yaramaz ise, beni nasıl bir süreç bekliyor ? ( Elimde şahsın teslim etmiş olduğu yırtıkta olsa eksiksiz parçaları olan açık olan senet var. Senedi şahsın kendisi doldurdu. Ben sadece imza attım. Elimdeki senette el yazısı ona ait. )
İşin garibi, ilk defa araç kiraladığım için aracı teslim ederken teslim sağlam ve zamanında teslim ettiğime dair bişi bişi almamış olmamdır.
Konu hakkında bilgi birinden yardım bekliyorum.
Teşekkürler...