bold yaptığım kısmı okudum sonra gerisini okumayı kesip cevap vereyim dedim belli ki Galatasaraylısın çünkü Caner sizin takımda önde oynadı daha öncesi Manisa ve genç milli takımlar dahil kendi mevkinde oynadı ki GS'de başarısız olmasının sebebi de buydu.

Ortaya bir yorum bırakıyorsan önce bir araştır daha sonra yorum yap.
Türk futbolcuların Avrupaya gitmemeleri veya Avrupada başarısız olmaların sebebi 1 alt yapı eksikleri 2 Türklerin yaşama biçimi. Akhisar forvetinin örneğini vermişsin bu adam 13 14 yaşında kendi hayatını yaşamaya mecbur bizde 15 yaşınada gelsen aman oğlum yapma oğlum kafası vardır. Adam 30 yaşına geliyor bırak ailesini,eşini
arkadaşlarını bırakmamak için avrupaya gitmiyor.
Edit: hadi shaktar örneğine de cevap vereyim. Bu yorumu yaptığına göre hayatında halı saha maçı dahi yapmamış bir adamsın ki halı saha maçı yapsan "yeni kadro" nun anlamını bilirdin. Hadi halı saha maçı yapmadın hiç mi izlemedin arkadaş. Devamlı oynayan takım farklıdır ilk kez birlikte oynayan takım farklıdır.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:34:57 -->-> Daha önceki mesaj 15:30:58 --
Arkadaş abartmış satma olayı vs ama Türk kafası bu hocam futbolcu ülkesini bırakıp gitmiyor lise öğrencisi gitme şansı varken üniversiteyi bırak ayrı ülkeyi ayrı şehire gitmek istemiyor.
Bende sana bir soru sorayım belki de Dünyanın en iyi teknik adamı olan Fatih Terim neden Fio ve Milandan başka avrupa takımını çalıştırmadı ?
öncelikle belirteyim bu konuda daha öncede yazdım galatasaraylı değilim. Beşiktaşı destekliyorum. Ama bu objektif yorum yapmamı engellemiyor.
Yaklaşık 16-17 yıldır futbolu tvden takip ediyorum.
Caneri manisasporda oynarken canlı stadda izlemiş birisiyim. Caner manisada sol önde oynuyordu. Solbek değildi. Hatta ön libero da selçuk uğur inceman önlerinde yabancı bi on numara forvette de medunaydı galiba. Kalp krizi geçirip futbol bırakan uzun boylu forvet oynuyordu. Hatta o yıl ligde ilk 6 maçı kazanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Ligide ortalarda bitirip topcuları satmışlardı. Aykut Kocaman döneminde sol bek oynamaya başladı fenerbahçede. Bu yüzden caner kırma bek yani sonradan o pozisyonda oynayan oyuncu. Ayrıca rusyada ve galatasarayda da sol önde oynuyordu.
Niasse için şunu anlatayım. Niasseın akhisardan önce altyapı kariyeri yok. Ahkisarda hala oynayan brunonun tavsiyesi ile denemeye gelmiş bir oyuncu. Adam uçtu gitti.
Mesela aynı olay wolfsburgun almanyada şampıyon kadrosunda forvet oynayan grafite içinde geçerli. Grafite de 20 yaşında prof. futbola başlayan bir oyuncu. Yani topcuda iş varsa her türlü çıkıyor piyasaya. Öyle ailemi özledim falan ülkemi seviyorum ayakları hikaye. Avrupadan transfer teklifi alıpta gitmeyen oyuncu yok. İşte ben ülkemi seviyom karımı özledim vs. bunlar magazinsel bahaneler.
Fatih Terime her yıl teklif geliyorda terim mi gitmiyor ? Adama bir defa teklif geldi onda da gitti. İyi hoca olsa milanı götürürdü veya fioda kalırdı. İyi hoca yani avrupa standartlarında bir hoca olsa milanı duman etmezdi. Yanlış hatırlamıyorsam o yıl milan ortalarda bitirmişti. Ayrıca fatih terimden sonra milanın başına ancelottiyi getirdiler. Aynı takımı 2 yıl sonra şampıyonlar liginde final oynatmıştı hafızam yanıltmıyorsa. Fatih terim kötü hoca değil ancak avrupada takım çalıştıracak hocada değil. Terimin çalıştırdığı milan , efsane milandı. Terimden sonra adamlar uçtu gitti. 3 yılda 2 şampıyonlar ligi finali oynadılar. Birinide istanbulda oynadılar zaten.
Özetle , iyi topcuyu iyi hocayı avrupalı zaten seçiyor. Orta seviye her kulüpte 40 kişilik scout ekipleri çalışıyor. Caneri ahmeti mehmeti vs. 17 18 yaşında bulup takip ediyorlar. Gelecek görürlerse alıp götürüyorlar. Mesela bu yıl bursa enes diye bir çocuğu citye sattı. Geçen yıl villereal başakşehirden oyuncu transfer etti. 3 yıl önce gaziantepten de oyuncu transfer ettiler.
Hayır sanki ülkede her yıl avrupaya topcu pazarlanıyormuş da 3 büyükler finalden finale koşuyormuş gibi yorumlar yapıyorsunuz. Yahu dün fenerin yendiği braga 5 yıl önce uefada final oynadı. Fener oynayabildi mi ? hayır.
1960 dan bu yana lig var ülkede. 56 yılda 1 defa uefa kupasını es kaza tesadüfen biraraya gelen jenerasyon sayesinde kazanmışın. Onun dışında var mı 3 büyüklerin bir tane kupası bir tane başarısı. Arda Turan dışında avrupada top oynayabilen bir tane oyuncumuz var mı ? yok yok yok. Ama lafa gelince hep büyük kulüpleriz yav. Azıcık gözlerinizi açın. Ortada elle tutulur bir tane başarısı olmayan takımı final oynayacak diye yazıyorsunuz. Gerçekten şaka gibi.